Paranın bereketi

A -
A +
Merhaba sevgili okuyucular… Hayatımızı iyi ve güzel yaşamak için paranın önemi büyük. Parasız ne sağlık, ne de mutluluk elde edilir. Tabii bu demek değildir ki para olmadan hiçbir şey olmaz! Peki biz hayatımızda neden parayı zor kazanıyor ve hak ettiğimizi alamıyoruz?
Bunun birçok sebebi var. Tembellik, kısmetsizlik başlıca sebeplerinden… En büyük sebeplerinden biri de çoğumuzun bilmediği, para ile ilgili kurmuş olduğumuz cümlelerden kaynaklı olduğu. Para ile ilgili ne söylüyoruz da parayı kendimizden uzaklaştırıyoruz? Paranın bize kolaylıkla gelmesini nasıl mı engelliyoruz? Atalarımızdan gelen ve günlük hayatta kurmuş olduğumuz negatif cümlelerimizle para ile ilgili oluşturduğumuz blokajlardır.
Bunlara örnek olarak, “Para geldiği gibi gider!”, “Para elinin kiri!”, “Çok laf yalansız olmaz çok para haramsız olmaz”, “Borç yiğidin kamçısıdır!” Bu ve benzeri sözlerle doğrudan ve direkt para ile ilgili blokajlar oluşturduk ve çekim yasasını olumsuz olarak etkiledik.
Peki biz bu negatif söylemleri, para üzerindeki blokajları kaldırırsak para bize daha mı rahat gelecek? Öncelikle doğru olan her şeyi Rabbimizden istemektir. Bizim kültürümüzde rızkın Allah’tan olduğuna dair inanç vardır.
Şimdi büyük büyük alışveriş merkezlerinin kapılarından içeri girerken müşterileri potansiyel tehdit olarak görüp birer birer elektronik kontrol x-ray cihazlarından “metal eşyalar ve çantalarınızı bırakarak geçiniz” diyerek içeri aldıklarına bakmayın. Eskiden dükkânlardan içeri girildiğinde “er rızku alellah” yazılı levhalarla birlikte “müşteri velinimetimizdir” yazılı çerçeveli levhalar göze çarpardı.
Eskiden esnaf ilk alışveriş sonrası aldığı para için “siftah senden bereket Allah’tan” diye müşteriye iltifat ederken Rabbine şükrederdi.
Şimdi ne kazananın ne harcayanın memnun olduğu bir kriz ortamında negatif duygularla dolaşıyoruz. Oysa parayı sevmek yerine para ile yapılan hayır hasenatı, gönül almaları, izzet ve ikramları sevmek insana huzur verir… Tüm okuyucularımıza sağlıklı, huzurlu, mutlu ve paralı günler dilerim...
        Tuğba Özönal
 
 
ŞİİR
 
                Bayrağım
 
Bağrına basmış tüm mazlum milleti
Onun için yücelir Türk devleti
Saygı ile taşır onu her ferdi
Layıktır bayrağım görür hürmeti
 
O her zaman gökte hep dalga dalga,
Mazisine bir bak asildir anla
Var mıdır böylesi boyanmış kanla?
Layıktır bayrağım görür hürmeti.
 
Nerde varsa yüksek rüzgârlı bir yer
Küsermiş bayrağım dikmezsem eğer.
Varlığı dünyaya her şeye değer,
Layıktır bayrağım görür hürmeti.
 
Bayrağıma oldum her zaman siper,
O benim tacımdır benimle gider.
Ona saygı duyan saygıyla yaşar,
Layıktır bayrağım görür hürmeti.
 
     Vedat Alacaoğlu/Gaziemir-İzmir
 
 
 
 
KELAM-I KİBAR KİBAR-I KELAMEST
(Büyüklerin sözü, sözlerin büyüğüdür)
 
 
Maddi ve manevi ihsanlara kavuşmama sebep, anne ve babamın duasıdır…
*
Yönetici, dengeyi iyi koruyan kimsedir.
İnsanlar neyi arzu ederlerse, Allahü teâlâ önlerine onun yolunu çıkarır, arzu ettiklerine kavuşacak yolları kolaylaştırır.
*
Günahlar iki kısımdır. Üzerinde bir dank kul hakkı olan Cennete giremez. Allahü teâlâ ile kulları arasındakilerden korkulmaz. Allahü teâlâ çok merhametlidir. Tövbe edenleri affeder.
 
    Enver Ören (rahmetullahi aleyh)
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.