CHP’nin tek rakibi HDP

A -
A +
Ben demedim… CHP Milletvekili Aytuğ Atıcı’nın cümlesi bu. Güya HDP’nin yanında yer almadıklarını anlatmaya çalışırken söyledi. Tek rakiplerinin HDP olduğunu, yani HDP tabanına oynadıklarını açık açık ifade etti. Böylece yeni CHP’nin üstlendiği misyonu bir kez daha ortaya koydu. *** 7 Haziran’da birlikte sallamalarından bu yana zaten biliyoruz da… Hâlâ CHP’ye zorla vatanseverlik monte etmeye çalışanları acı gerçeğe ikna etmek zor. Oysa Kandil, kaç defadır CHP’ye “Bize daha fazla sahip çıkın, Erdoğan’ı birlikte devirelim” çağrısı yapıyor. Partiden de bir Allah’ın kulu çıkıp “Bir terör örgütü bize nasıl böyle bir çağrıda bulunabilir?” demiyor. Demek ki suskunluk, ikrardan geliyor. *** Hoş, ortada yeterince emare var zaten… Görünen köy kılavuz istemiyor. Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun ‘hendekçi arkadaşlar’ dediği teröristlerle mücadeleyi güçlendirmek için çıkarılan ‘iç güvenlik yasası’na ne kadar muhalefet ettiğini hatırlayın mesela… Şehirlerimizin işgal edildiği çukur operasyonlarında, askerimize-polisimize desteğini duyanınız olmuş muydu? PKK’lı teröristler, YPG adı altında Suriye’de sınır hattımızdaki bölgeleri işgal ederken “YPG’yi terör örgütü olarak değil, vatanını korumak için örgütlenmiş bir oluşum olarak görüyoruz” demedi mi? Bugün de aynı noktadalar… Aynı cümleyi yeniden kuramıyorlar tabii ki ama, taktik değiştirdiler. Hedeflerinde, TSK ile omuz omuza Suriye’de mücadele veren ÖSO var. *** Ordumuz Cerablus’u, El-Bab’ı DEAŞ teröristlerinden temizlerken de ön safta ÖSO bulunuyordu. Neden? Çünkü Türkiye, Suriye’nin topraklarında gözü olmadığını, sınırındaki teröristleri, Suriyelilerle birlikte temizlediğini göstermek istiyor. Bunun için de ÖSO’yu kullanıyor, bir adım geride duruyor. Yani, bu yolla “Topraklarınızda kalıcı değilim, buraların güvenliğini yine Suriyelilere bırakacağım” mesajını veriyor. CHP’liler de bunu bal gibi biliyor… Ne var ki “DEAŞ operasyonlarında niye ÖSO en önde?” diye dert edinmeyen CHP, aynı tarzda sıra PKK/YPG’yi temizlemeye geldiğinde kıyameti koparıyor. Onlara göre, ÖSO terör örgütüymüş… Peki bunu söylerken elindeki dayanağın ne?
Hangi belgeleri koydun ortaya? ÖSO’da en önde Türkmenlerin olduğunu biliyor musun? Hani FETÖ’nün MİT tırı ihanetine ortak olmuştun ve silah yardımını engellemiştin ya… O Türkmenler işte…
Ayrıca, operasyon kime karşı yapılıyor? 40 yıllık düşmanımız PKK’ya… Artık ABD bile operasyon düzenlenen hedefin PKK olduğunu kabullenmişken… Bu rahatsızlık niye? *** Geriye kalan iki seçenek var... Birincisi; Kandil ve HDP, bu operasyona karşı propaganda yapmak istese bu kadarını söyleyebilirdi, ancak CHP’nin dillendirmesi kadar etkili olmazdı… İkincisi, en fazla kaybı ÖSO’nun vermesi, iç kamuoyunda infial oluşmaması CHP’yi rahatsız etti… Resmî rakamlara göre, Zeytin Dalı Harekâtı’nda 5 kahraman Mehmetçiğimiz şehit oldu. ÖSO’nun ise 20 şehidi var. Bu durumda CHP’nin, şu sorunun cevabını da vermesi gerekmez mi? Ya ÖSO olmasaydı kaç şehidimiz olurdu? CHP, aksi bir tablodan daha mı memnun olacaktı? *** Şu tuhaflığa bakın… ABD, İran başta olmak üzere, birçok devlet bölgede bütün terör örgütlerini taşeron olarak kullanıyor… PKK gibi can düşmanımız bir örgütü, meşru güç gibi görüp karşımızda onlara devlet kurdurmak istiyor… Uydurdukları DEAŞ terör örgütü ile mücadelenin gerçekte bir tiyatro olduğu ortaya çıkıyor… Sözüm ona DEAŞ’la mücadele eden PKK-YPG, bugün Afrin’de DEAŞ’la birlikte bize karşı çatışıyor. Bunca tezat ortada dururken, CHP hiçbirine laf etmiyor… Kafayı, Mehmetçiğimizle birlikte mücadele veren ÖSO’ya takıyor… Yetmiyor, bir de PKK’yı kurtarmaya çalışan Tabipler Odasının bildirisini Meclis kürsüsünde okuyor. Bu CHP’nin tek rakibi, elbette olsa olsa HDP olur.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.