Şimdi yeni şeyler söylemek lazım

A -
A +
Her niyet edişin, her seferin, her nefesin, hülasa her demin kapılarını açan kelamların efendisi ile başlayıp Bismillah diyelim.
Umulur ki her cümle, her satır ve her yazı muradımızı ifade etmeye, derde deva ve sadra şifa olmaya vesile olur.
Yarım asırdan fazla süredir dünyada olanı ve biteni evlerimize kadar getiren böylesine köklü bir gazetede yazmak kuşkusuz hem büyük bir fırsat hem de büyük bir mesuliyet. Bu mesuliyeti hakkı ile yerine getireceğimize dair şahsıma itimat ederek Türkiye gazetesinde her perşembe ve pazar günü bize köşe tahsis eden İhlas Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sn. Mücahid Ören Bey’e bu vesile ile teşekkürü bir borç bilirim.
 
Neden yazı…
İnsanoğlunun entelektüel sermayesinin tefekkür, konuşma ve yazı üzerine inşa edildiği dikkate alınırsa tefekkürün bu üç sütunun en önemli ayağını oluşturduğunu söylemek abartı olmasa gerek. Bu üç sütunun içinde geçmişi geleceğe taşıyan en değerli husus ise kuşkusuz yazma işi olmuştur ve değişen her gerçeğe inat değişmeyen yegâne gerçeklik yazı olmuştur. Ayrıca söz uçtuğunda yazı kalıyorsa her yazımızı bu köşe üzerinden sizlere ulaştırırken kaleme aldığımız her cümlenin yıllar sonra dahi başımızı öne eğdirmeyecek bir değere sahip olması duamızdır.
Umut edilir ki bu köşede kaleme alacağımız yazılar hazreti Mevlâna’nın mısralarında dile getirdiği gibi bulanmadan, donmadan, dünü bugüne bağlayan ve oradan da yarına köprüler kuran ve yeni şeyler fısıldayan yazılar olur.
Küreselleşme ritminin son derece hızlandığı, her şeyin çok çabuk eskidiği günümüzde yarılanma ömrü en kısalan hususların başında “bilgi” gelmektedir. Sosyal medyanın, internetin, medya aygıtlarının birey seviyesine kadar indiği günümüzde dünyanın her köşesinden anlık bilginin akması kuşkusuz hem mesuliyetimizi arttırmakta hem de tepki verme süremizi son derece kısaltmaktadır. Bu kadar yoğun akan bir dünyada değişmeyen yegâne husus ise, ferasetli okumalar yaparak sizlerle paylaşmak ve sizlerle bu köşe üzerinden anlamlı ve verimli bir etkileşim kurmaktır.
Kuşkusuz bu küresel yoğun haber akışının güzel olan yanları da mevcuttur ve bu avantajlar sunan hususlardan azami istifade ederek dünyanın her köşesinde olanı ve biteni sıcağı sıcağına bu köşede sizler ile paylaşacağız. Edirne’den Ardahan’a bu toprakların her metrekaresini kapsayacak analizler ile iktifa etmeyeceğiz, gönül coğrafyamızın her köşesinde yaşanacak gelişmeleri de sizler için yine sıcağı sıcağına değerlendireceğiz. Saraybosna’dan Kerkük’e, Tebriz’den Buhara’ya, Taşkent’ten Urumçi’ye, Kahire’den Trablusgarb’a ve Prizren’den Bakü’ye sizlere sabahın ilk ışıkları ile haber ve analizler sunma gayreti içinde olacağız.
Perşembe günü görüşmek temennisi ile selam içinde kalın…
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.