Bizi bu popülizm mahvedecek

A -
A +
Orhan Veli’yi bu havalar mahvetmişti bizi ise bu popülizm mahvedecek.
Mikrofonunu kapanın vaat verme sezonu açıldı. Neredeyse bir yüzyıllık halk dalkavukluğu sezonu parti farkı gözetmeksizin ama az ama çok devam ediyor.
 
İtiraz eden de popülizm üzerinden taşlanıyor, benim de bu yazı gerekçesi ile taşlanacağım gibi.
Ama bu yazı yine de bir yerde dursun zira bu popülizm bizi yine batıracak.
 
Akaryakıt vergiden arındırılacak.
Araçlarda ÖTV üçte bir oranına inecek.
Fındık TMO tarafından 54 liraya alınacak ama biz iktidara geldiğimizde 74 lira olacak.
Ama efendim dünya piyasalarında fındığın kilogram başına fiyatlaması 0,75 cent ile 2,5 dolar arasında…
 
Bu rakamları köylünün malı söz konusu olunca mı hatırlıyorsunuz. Ustamız Süleyman Demirel de kim tütüne kaç lira veriyorsa ben beş lira fazlasını vereceğim dedi ve verdi.
Ama efendim sonra da o tütünü bir meydanda stok fazlası olarak toplayıp yaktı.
Yaktıysa yaktı senden mi çıktı parası, biz vereceğiz.
Temel gıda ürünlerinde katma değer vergisi yüzde 1 olacak.
Efendim o yapıldı zaten.
Tamam bunu listeden çıkarın o zaman.
 
Asgari ücret vergiden muaf tutulacak.
Efendim o da yapıldı.
Yapma yahu, nereden vergi topluyor bunlar o zaman. Kesin Katar’dan katar katar para geliyordur.
O zaman futbolda ofsayt kalksın, millet bol bol gol izlesin.
 
Efendim onu Besim Tibuk söylemiş fakat bir tesir oluşturmamıştı, şimdilerde Mustafa Sarıgül konuyu tekrar sahiplenmiş ama sanırım dönüp bakanı yok.
Muhtarlıkların tamamına muhtar yardımcılığı kadrosu ihdas edeceğiz o da yetmezse evrak kâtipliği kadrosu açarak istihdam oluşturacağız.
 
Olur mu efendim, istihdam bu şekilde artmaz. Değer üretmeyen konular üzerinden istihdam oluşmaz. Zaten Anadolu’nun birçok köyü boşalmış, şehirdeki muhtarlıkların da e-Devlet sonrası fonksiyonları tartışılır hâle gelmiş durumda, tam tersine burayı reforme etmemiz lazım iken muhtarlık denilen yapıyı milletin kesesinden daha da hantallaştırmış olmaz mıyız?
Bilmişlik yapma, gençlerimize sadece muhtarlıklarda kâtiplik kadrosu açmayacağız, burada geçecek boş vakitlerini daha iyi değerlendirsinler diye ellerine oyun konsolu ve son model cep telefonu da vereceğiz.
Üniversite sınavı da kalkacak, isteyen herkes istediği bölüme gidecek.
 
Efendim sınavsız bir meslek kariyer planlaması yapılan dünyada gelişmiş bir tek ülke örneği verebilir misiniz?
Sussan iyi olur, daha doğru düzgün bir sınav dahi yapamıyorsunuz, o yüzden biz hepsini kaldıracağız.
Merhum Ecevit’in Ordu’nun Mesudiye ilçesi merkezli başlattığı Köy Kent projesini tüm vilayetlerimize yayarak Köy Kent modeli bir gelişme stratejimiz olacak.
 
Efendim o proje tamamen battı, yüzme havuzu diye yapılan çukurlarda köylümüz şimdi tahıl depoluyor. Bu şekilde dünya ile rekabet etme şansımız yok.
Serbest piyasa ekonomisi duvara tosladı ama hâlâ görmüyorsun. Bu işler devlet eli ile başarıya ulaşır, daha dünyayı okumaktan bihabersin.
Devr-i iktidarımızda her çiftçiye sıfır kilometre traktör verilecek.
 
Efendim son yerel seçimlerde bu konuyu dile getirdik ama millet şimdi ‘nerede bizim traktörler?’ dediği için söz konusu görüntüleri video servis sağlayıcılarından ve internetten binbir güçlükle sildirdik. Şimdi aynı şeyi mi tekrarlayacağız?
Millet yerel seçimleri unutmuştur, hem bu sefer gerçekten vereceğiz, nasılını sorma hemen.
Enflasyonu iktidara geldiğimizde 100 günde yüzde 10 seviyesinin altına düşüreceğiz.
 
Efendim bunun programını ve nasıl yapacağımızı da anlatsak çok iyi bir seçim vaadi olur aslında.
Gerek yok, sen hatırlamazsın Süleyman Demirel de 500 günde yüzde 10’un altına düşürme sözü verip tam tersine iki katına çıkarttığında ‘Memlekette enflasyon yoktu da biz gelince mi oldu? Önümüzde bir 500 gün daha var. Sonra bir 500 gün ve 300 gün daha.’ diye cevaplamıştı. Yani senin anlayacağın demokrasilerde çare tükenmez.
Emekliye verilen bayram ikramiyeleri en az herkesin maaşı kadar olacak.
 
Efendim şu an yaklaşık 13 milyon emekli var, bu ülkede insanlar 38 yaşında emekli edildi. Bugün EYT denilen konu o zaman alınan bu yanlış kararların bir sonucu. Şimdi EYT de yasalaşırsa 5 milyon kişi daha emekli olabilecek. Bunun hazineye getireceği yıllık yükün milyarlarca liraya mal olacağı konuşuluyor, bu kadar kaynağı nereden bulacaksınız?
Merak etme çekirge, o suale de cevabımız hazır.
 
İktidara geldiğimizde ‘tamtakır bir hazine devraldık, altı ay dayanabildik ama maalesef 20 senelik yanlış politikaların sonucunda ülke ekonomisi bugün itibarıyla batmıştır’ der tekrar IMF’nin kapısını çalarız, sonra da bol keseden verdiklerimizi acı reçete diye geri alır IMF’ye veririz.
 
Pekiyi de inanan olur mu buna?
Bu ülkede 27 Mayıs darbecilerini özgürlük kahramanı gören koca bir kitle var, bunlara mı inanmayacaklar.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.