İstanbul Cumhuriyet Savcısı Çengelköy'de canı pahasına halkı korudu

Düzenleyen:
- Güncelleme:
İstanbul Cumhuriyet Savcısı Çengelköy'de canı pahasına halkı korudu

GÜNDEM Haberleri

15 Temmuz darbe girişimi gecesi Çengelköy'de polisle birlikte darbeci askerlere karşı mücadele veren İstanbul Cumhuriyet Savcısı Faruk Söker sivil kaybının yaşanmasına korumalarıyla birlikte engel oldu.

Darbe girişiminin yaşandığı gece Boğaziçi Köprüsü'nden evine dönen ve yaşanan olaya tanık olan Yavuz Demir, "İyi ki böyle savcılarımız var" dedi.

İstanbul Cumhuriyet Savcısı Çengelköy'de canı pahasına halkı korudu

Yavuz Demir olay anını şöyle dile getirdi:

Demir, "Ankara'dan İstanbul'a seyahat ediyorduk. Çamlıca Gişeleri'nden itibaren yolların kapandığını ve polis memurları yürüyerek dahi gidemeyeceğimizi söylediler. Daha sonra otobüsten indik ve Boğaziçi Köprüsüne gitmek üzere otobüsten ayrıldık. Kısıklı Meydanı'ndan köprüye kadar yürüdük. Yürüdüğümüz esnada köprüden bize ateş açıldı. İlerleyelim diyen bir vatandaşın ayağından vurulduğunu gördüm muhtemelen keskin nişancıydı hemen ardından bariyer kenarında bir vatandaşın kafasından vurularak hayatını kaybettiğini gördüm. Keşke bize de şehitlik mertebesi nasip olsaydı." diye konuştu.

"SAVCI BEYİ SİVİL POLİS ZANNETTİM"

Evine döndüğü sırada yaşadıklarını anlatan Demir, "Eve gidip hazırlanıp tekrar köprüye gelmek için yola çıktım. Çengelköy'e geldiğimde polislerle karşılaştım. Çatışma halinde olan polislerle birlikte karşılık veren savcı beyi tanımıyordum hatta sivil polis zannettim. Daha sonra savcı beyde burada denildi sorduğumda İstanbul Cumhuriyet Savcısı olduğunu söylediler. Biz savcıları masa başında biliyoruz ama savcı beyin canı pahasına orada polislerle birlikte mücadele vermesi beni çok duygulandırdı." dedi.

"CANI PAHASINA VATANDAŞINI KORUDU"

Demir, "Savcı beyin bu hareketi bana güç verdi. Bir savcının canı pahasına vatandaşını koruduğunu gördüm. İyi ki böyle savcılarımız var. Olayların bitimine yakın olay yerinden ayrılmadan önce polis memurlarının sağlık durumlarını öğrendikten sonra ayrıldı." dedi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...