Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

SGK personeli darbe girişimine kahramanca direndi

Düzenleyen:
- Güncelleme:
SGK personeli darbe girişimine kahramanca direndi

GÜNDEM Haberleri

FETÖ'nün darbe girişimin olduğu akşam SGK Başkanı Bağlı, başta özel güvenlik görevlileri olmak üzere tüm personele, bulunduğu illerdeki valiliklerin emrine geçerek darbecilerle mücadele etme talimatı verdi SGK'nın Ankara'da görevli yaklaşık 300 güvenlik personeli Emniyet Genel Müdürlüğü, Emniyet İstihbarat Daire Başkanlığı, TRT Genel Müdürlüğü ve Türksat gibi stratejik kurumları korumak için harekete geçti. Emeklilik Genel Müdürü Yılmaz, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi çevresinde darbecilerin açtığı ateşin ortasında kaldı, darbeyi protesto eden iki kurum personeli şehit oldu

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Başkanı Mehmet Selim Bağlı, FETÖ'nün darbe girişimin olduğu akşam başta özel güvenlik görevlileri olmak üzere tüm kurum personeline, bulunduğu illerdeki valiliklerin emrine geçerek darbecilerle mücadele etmeleri talimatını verdi. Bağlı'nın bu talimatının ardından Ankara ve İstanbul başta olmak üzere birçok ilde stratejik kurumları koruyan SGK çalışanları, darbenin protesto edilmesinde etkin rol aldı.Engellenen darbe girişiminin ardından vatandaşların yanı sıra çeşitli kurum ve kuruluş yetkilileri ile görevlilerinin gösterdiği özveri ve direnişin ayrıntıları ortaya çıkmaya başladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın halka darbecilerle mücadele çağrısında bulunmasının ardından Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Süleyman Soylu’nun vatandaşlarla TRT binasını darbecilerin elinden alması da moral ve motivasyonu artırdı. SGK Başkanı Bağlı da başta özel güvenlik görevlileri olmak üzere tüm personele, bulundukları illerdeki valiliğin emrine geçerek darbecilerle mücadele etme talimatı verdi.Bu talimatın ardından, Ankara'da görevli yaklaşık 300 güvenlik personeli Emniyet Genel Müdürlüğü, Emniyet İstihbarat Daire Başkanlığı, TRT Genel Müdürlüğü ve Türksat gibi stratejik kurumları korumak için harekete geçti. Emniyet yetkilileriyle iletişim halinde hareket eden güvenlikçiler, söz konusu kurumların darbecilerin eline geçmemesi için canları pahasına mücadele etti.

Uçaklara aldırmadan Külliye'nin yolunu tuttu

Kurumun Emeklilik Genel Müdürü İsmail Yılmaz ise darbe girişimin ilk saatlerinde Emek semtindeki evinden Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne doğru hareket etti. Vatandaşları Külliye'nin çevresinde toplanmaları için organize etmeye çalışan Yılmaz, Külliye'nin çevresinde darbecilerin açtığı yoğun ateşin ortasında kaldı.Çevresindekilerin şehit olmasına tanıklık eden Yılmaz, yaşadıklarını AA muhabirine şöyle anlattı:"Bu darbe girişiminin ilk andan itibaren sayın Cumhurbaşkanımıza yönelik olduğunu bildiğim için alçak uçuş yapan uçaklara ve silah seslerine hiç aldırış etmeden etmeden evimden çıkıp Külliye'ye doğru yürümeye başladım. Külliye'nin çevresine vardığımda sadece 10-15 vatandaş vardı. Saatler ilerledikçe sayı arttı. Darbeciler oradaki insanların varlığından rahatsız olmuş olacak ki en ağır müdahelelerden birini Külliye'ye giden vatandaşlara yönelik gerçekleştirdi. O sırada çevremdeki birçok kişinin şehit olduğunu gördüm."

 İki kahraman personel şehit oldu

Genel Müdür Yılmaz gibi SGK personellerinden Ali İhsan Lezgi ile Yakup Kozan da darbe girişimine direnen isimlerdendi. Darbe girişimini haber alıp Hasköy semtindeki evinden oğlu Yasin ile TBMM'nin önüne giden Lezgi, burada şehit oldu, oğlu ağır yaralandı.Kurumda taşeron işçi statüsünde çalışan bir çocuk babası Kozan ise o akşam Genelkurmay Başkanlığı önüne giderek darbecilere karşı durdu. Darbecilerin acımasız müdahalesine maruz kalan Kozan, olay yerinde şehit oldu.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...