HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

İçimizdeki kahramanlar 15 Temmuz gecesi yaşadıklarını anlattı

Düzenleyen: /
- Güncelleme:
İçimizdeki kahramanlar 15 Temmuz gecesi yaşadıklarını anlattı
Darbe Girişimi, 15 Temmuz, Haber

GÜNDEM Haberleri

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, “15 Temmuz gecesi milletimiz, ülkemizin geleceğinin, istikbalinin çok sağlam ellerde olduğunu, hiçbir zaman kendisini yolundan etmeye çalışanlara, geleceğine ipotek koymaya çalışanlara, milli iradesine darbe vurmaya çalışanlara müsaade etmeyeceğini tekrar dünyaya haykırdı” dedi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından hayata geçirilen “Tecrübe Konuşuyor” programı, 15 Temmuz gecesi yaşanan olaylara tanık olan insanları gençlerle buluşturdu. Daha önce alanlarında tanınmış, tecrübe sahibi isimleri gençlerle bir araya getiren Akıncı Üssü’nün bulunduğu Kazan ilçesinde gerçekleştirilen programda bu kez ’İçimizdeki Kahramanlar’ adı altında 15 Temmuz gecesi Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) hain darbe girişimi sırasında vatanları için gözlerini kırpmadan kurşunlara ve bombalara karşı canlarını siper eden demokrasi kahramanları, yaşadıkları o geceyi gençlerle paylaştılar.

İçimizdeki kahramanlar 15 Temmuz gecesi yaşadıklarını anlattı
 
Programda “Bu akşam biz konuşmaya değil dinlemeye geldik’’ diyen Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, “Çünkü 15 Temmuz gecesi Kazanlılar konuştu. Kazanlılar dünyaya haykırdı. Bugün burada şehit aileleri var, gazilerimiz var. Rabbim hepinizden razı olsun. Şehitlerimizi Rabbim inşallah cenneti ile mükâfatlandırsın. Bizleri de onların şefaatine nail eylesin. Gazilerimize de acil şifalar diliyorum. Bu akşam burada başlatmış olduğumuz Tecrübe Konuşuyor programımızın farklı bir versiyonu bizlerle bir arada olacak. 15 Temmuz gecesi Sayın Cumhurbaşkanımızın ve Sayın Başbakanımızın ortaya koymuş oldukları direniş ve istikbal mücadelemizin çağrısına cevap vermiş vatandaşlarımızın neler yaşadığını, milletimizin ne fedakârlıklar ortaya koyduğunu biliyoruz” ifadelerini kullandı.
 
Gençlerin 15 Temmuz gecesi gösterdiği fedakarlığa dikkat çeken Bakan Kılıç, “Bir dönem gençlerimizin acaba yeterince hassasiyeti var mı diye soru işaretleri olanlar olmuştu. 15 Temmuz gecesi gençlerimize anneleri, babaları, ağabeyleri, ablaları ve kardeşleri nereye gidiyorsunuz diye sorduğunda ‘Bu vatan için şehit olmaya gidiyoruz’ diye cevap verdiler. 15 Temmuz gecesi milletimiz, ülkemizin geleceğinin, istikbalinin çok sağlam ellerde olduğunu, hiçbir zaman kendisini yolundan etmeye çalışanlara, geleceğine ipotek koymaya çalışanlara, milli iradesine darbe vurmaya çalışanlara müsaade etmeyeceğini tekrar dünyaya haykırdı. Hepinize katılımınız için teşekkür ediyorum. Burada anlatılacak olanlar sonrasında toplantıdan sizler de, bizler de geleceğe dair ümitlerle ayrılırız. Ama tekrar hepinize, özellikle Kazanlı hemşehrilerime 9 şehit, 84’te gazi veren kahraman Kazanlı kardeşlerime teşekkür ediyorum’’ şeklinde konuştu.

İçimizdeki kahramanlar 15 Temmuz gecesi yaşadıklarını anlattı
 
Moderatörlüğünü İsmail Hakkı’nın yaptığı “Tecrübe Konuşuyor: İçimizdeki Kahramanlar” programında 15 Temmuz darbe girişimi kahramanlarından Volkan Yiğit, Barış Dededağı, Metin Doğan, Mustafa Özbey, Hicabi Bitik o gece yaşadıklarını anlattı. Programda kum sanatçısı Veysel Celikdemir, 15 Temmuz darbe girişiminde şehit düşen vatandaşların anısına bir gösteri yaptı.Program sonrası basın mensuplarına da açıklamalarda bulunan Bakan Çağatay Kılıç, "Bu akşam burada 15 Temmuz darbe girişiminden sonra milletimizin tüm dünyaya göstermiş olduğu kahramanlık destanının gençlerimize, evlatlarımıza tüm milletimize anlatılması ve unutulmaması için yaptığımız programların ilkini gerçekleştirdik" diye konuştu. 
“Tecrübe Konuşuyor: İçimizdeki Kahramanlar” programının ilkinin Kazan’da başlatılmasının sebebini anlatan Bakan Kılıç, şu değerlendirmelerde bulundu:“Sayın Cumhurbaşkanımız ve Sayın Başbakanımızın o akşamki çağrısına kulak veren ülkemizin tüm fertlerine teşekkür ediyoruz.

Allah onlardan razı olsun. TSK’nın içerisinde hainlere karşı verilen bu mücadelenin en büyük başarısını milletimiz elde etmiştir. Tüm dünyaya demokrasi, insan hakları ve hukukun üstünlüğü dersini vermiştir. FETÖ’ye karşı yapılacak olan ve yapılacak mücadelenin en kararlı bir şekilde süreceğini bir kez daha buradan dile getiriyoruz. Tüm Türkiye’de eğer imkan olursa birçok ilçemizde bu programı yapacağız. Kahramanlıklarını ortaya koyan milletimizin fertlerini milletimiz ile buluşturmak ve onlara o gece yaşananları birinci ağızdan anlatmalarını istiyoruz. Bunu o geceyi unutmayarak, o geceden alınacak dersleri de alarak yapmak istiyoruz. İnşallah bu akşamki yaptığımız program Kazanlı hemşehrilerimiz tarafından beğenilmiştir. Bunu geliştirerek devam edeceğiz. Kazanlı hemşehrilerimiz 15 Temmuz gecesi büyük bir kahramanlık gösterdi, zaten kahraman Kazan olarak da bir değişiklik söz konusu.” 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...