HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Kucağında çocuğuyla darbeci askerlere kafa tuttu

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Kucağında çocuğuyla darbeci askerlere kafa tuttu
Darbe Girişimi, 15 Temmuz, Haber

GÜNDEM Haberleri

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin Saraçhane’deki binasına 15 Temmuz gecesi yapılan baskına dair yeni görüntüler ortaya çıktı. Güvenlik kamerasına yansıyan görüntülerde darbeye tepki gösteren bir grubun içerisindeki annenin kucağında çocuğuyla darbeci askerlerle tartışması dikkat çekti.

15 Temmuz gecesi Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) tarafından yapılan darbe girişimi sırasında darbeci askerler İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) Saraçhane’deki binasına gelerek baskın yapmış ve kontrolü ele geçirmeye çalışmıştı. Darbeci askerlerin yapılan baskın sonrasında belediye binasının önünde gezmesi ve vatandaşlarla tartışmalarına dair yeni güvenlik kamerası görüntüleri ortaya çıktı.Görüntülerde darbeci askerler belediye binası önünde konuşlanarak, vatandaşlarla tartışıyor. Yaklaşık 50 kişilik bir grup belediye binası önüne gelerek askerlere darbenin yanlış olduğunu anlatmaya çalışıyor. Vatandaşların tepki göstermesi üzerine askerlerin vatandaşlara silah doğrulttuğu ve bazı askerlerin de havaya ateş açtığı görülüyor.

Darbecilere kucağındaki çocuğuyla tepki gösteren kadın kamerada

Darbeye ilişkin görüntülerde bir annenin kucağında çocuğuyla birlikte belediye binasının önüne gelerek darbeye tepki göstermesi dikkat çekti. Darbeci askerlerin daha sonra grubu uzaklaştırmasına rağmen anne çocuğuyla birlikte belediye binasından ayrılmayarak uzun süre askerleri ikna etmeye çalışıyor. Tartışmalar sonrasında askerin ikna olmadığını gören kadının bir yakınının çocuğu alması üzerine anne de çaresiz kalarak askerlerden uzaklaşıyor.  

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...