'Allah'ın verdiği güçle darbeye engel olduk'

Düzenleyen:
- Güncelleme:
'Allah'ın verdiği güçle darbeye engel olduk'

GÜNDEM Haberleri

Fetullahçı Terör Örgütü'nün FETÖ darbe girişimini engellemeye çalışırken Genelkurmay Başkanlığı önünde ayağından vurulan Mardinli Mesut Tatlıdede, o gece demokrasi kahramanlarıyla verdikleri mücadeleden gurur duyduğunu dile getirdi.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimini engellemeye çalışırken Genelkurmay Başkanlığı önünde ayağından vurulan Mardinli Mesut Tatlıdede, o gece demokrasi kahramanlarıyla verdikleri mücadeleden gurur duyduğunu dile getirdi. Ankara'da yaşayan ve 15 Temmuz gecesi Genelkurmay Başkanlığı önünde darbe teşebbüsünü engellemeye çalışırken yaralanan 3 çocuk babası Tatlıdede, Mardin'de yaşayan ailesini ziyaret etti.

Vatanı için gözlerini kırpmadan darbecilerin kurşunlarına karşı canını siper eden Tatlıdede, darbe girişimini gerçekleştirenlerin en ağır şekilde cezalandırılmalarını istiyor.

''Tanklar üzerimize geliyor, ateş açılıyordu"
Tatlıdede, 15 Temmuz'da yaşadıkları anlara ilişkin AA muhabirine yaptığı açıklamada, eve gitmek için otobüs durağında beklediği sırada Ankara semalarında uçakları gördüğünde tedirgin olduğunu söyledi.

Otobüs gelmeyince eve gitmek için yürümeye başladığını ifade eden Tatlıdede, Meclis'in önüne geldiğinde 25 kişilik bir grup olduğunu gördüğünü, bu sırada tankların Meclis'e girmeye çalıştığını belirtti.

Tatlıdede, tankları görünce bunun darbe girişimi olduğunu anladığını dile getirerek, emniyet güçleri ile tankların Meclis'e girmesini engellediklerini aktardı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısı üzerine Meclis önünde bekleyenlerin sayısının 5'e ulaştığını kaydeden Tatlıdede, şöyle konuştu:

"Tanklar Meclis'e giremeyince Genelkurmay Başkanlığına yöneldi. Biz de tekbirler eşliğinde Genelkurmay Başkanlığına doğru yürüyüşe geçtik. O gece herkes darbeye tepkiliydi.

"Millet, 'Bu darbe olmayacak' diyor, kendini tankların önüne, altına atıyordu. Bazıları tankların üzerine çıkıyordu. İnsanlar hiç korkmuyordu. O gece askerlerin gücü bize yetmedi. Tanklar üzerimize geliyor, helikopterden üzerimize ateş açılıyordu. Allah'ın verdiği güçle o gece darbeye engel olduk."

"Belinin sol tarafına da 30-40 şarapnel parçasının isabet etti"
Genelkurmay Başkanlığındaki demirlerin üzerinden atlayarak içeri girmeyi başardıklarını, herkesin Genelkurmay Başkanlığının avlusuna girdiğini dile getiren Tatlıdede, o anda silah seslerinin geldiğini, ayağından vurulduğunu hissettiğini belirtti.

Tatlıdede, askerin ateşe devam ettiğini, herkesin yere yattığını anlatarak, belinin sol tarafına da 30-40 şarapnel parçasının isabet ettiğini aktardı.

"Ayağımdan akan kanı görünce Allah'a şükrettim. Bu kan bizim bayrağımızın ve şehidimizin kanı, aksın." diyen Tatlıdede, orada bulunan vatandaşların elbiselerinden kopardıkları kumaş parçalarıyla ayağını bağladıklarını söyledi.

Bir araçla Ankara Numune Hastanesine götürüldüğünü ifade eden Tatlıdede, "Ayağıma isabet eden mermiden iki parça ayağımda kaldı. Vatan ve millet için bacağımda kalsın. Keşke ben de o gece vatan için şehit düşseydim." diye konuştu.

"İdam cezası verilmesini istiyorum"
Tatlıdede, o gece ellerinde hiçbir şeyin bulunmadığını, tek Allah'ın verdiği güç ile hareket ettiklerini dile getirerek, şunları kaydetti:

"Anne babama da 'Keşke ben de o gece bu vatan için şehit düşseydim' dedim. Orada kafası gövdesinden koparak şehit düşenleri, vücutları parçalananları gördüm. O komutanların hiç mi vicdanı yoktu? Hiç mi demediler, 'Bunlar bizim insanımız.' Bu vatan hainlerine en büyük cezanın verilmesini istiyorum. İdam cezası verilmesini istiyorum. Kızılay'da milletin önünde onları idam edeceksin ki diğerleri de ibret alsınlar."

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...