Milyon dolarlık otellerin yıkımı başlıyor

Milyon dolarlık otellerin yıkımı başlıyor

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri

Bodrum'da kaçak ve ruhsata aykırı yapılaşmalara karşı ilk yıkımlar yarın Muğla'nın Bodrum ilçesinde yapılacak.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar ile Bodrum koylarını gezdikten sonra kıyılara kadar inen kaçak ve ruhsata aykırı yapılaşmalara karşı yıkımlara başlayacaklarının belirtmesinin ardından yapılan çalışmalar sonucunda tespit edilen kaçak yapıların ilk yıkımı, yarın Muğla'nın Bodrum ilçesinde yapılacak.İNŞAATA RUHSATSIZ BAŞLANMIŞ
Turizm merkezi Bodrum'daki kaçak binaların sahiplerine tanınan sürenin sona ermesinin ardından ilk yıkım, yarın Torba'da bulunan 15 milyon dolarlık Thor Otel ile başlayacak. Ruhsat alınmadan yapımına başlanan ve Kıyı Kanunu'na aykırı inşa edilen otelin, bütün ikazlara rağmen yapıldığı öğrenildi. Geçen yıl hizmete açılan otelin yıkımı için gerekli işlemlerin tamamlandığı belirtildi. Bakanlık yetkilileri tarafından geçen ay işlemlerin tamamlanmasıyla birlikte Güvercinlik'te 320, Cennet Koy'da 33, Torba'da 15 yapının imara aykırı ve kaçak olduğu tespit edildi ve mühürlendi. Çalışmalar neticesinde, Bodrum'daki binaların yüzde 70'inin kaçak olduğu ortaya çıktı.
BODRUM BELEDİYESİ'NE SUÇ DUYURUSU
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yapılan incelemelerin ardından Bodrum Belediyesi hakkında da suç duyurusunda bulunulmuştu. Bakanlık çalışanları tarafından tek tek tespit edilen imara aykırı yapıların ikisi için yarın sabah saatlerinde yıkım başlayacak. Diğer yapılar içinse önümüzdeki günlerde gerekli işlemlerin uygulanacağı öğrenildi.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...