383 bin devamsız öğrenciye yakın takip

383 bin devamsız öğrenciye yakın takip

EĞİTİM Haberleri

İlk ve ortaokulda 383 bine ulaşan devamsız öğrenci sayısını düşürmek isteyen Milli Eğitim Bakanlığı, ilk etapta bu rakamı 200 bine indirmeyi hedefliyor.

Milli Eğitim Bakanlığı, ilkokul ve ortaokullarda sürekli devamsız öğrencilerin sayısının düşürülmesi için yeniden harekete geçti. 2011 yılında Aşamalı Devamsızlık Yönetimi sisteminin Danıştay tarafından durdurulmasının ardından Erken Uyarı Aşamalı Devamsızlık Yönetimi'ni (ERADEY) uygulamaya koyan Milli Eğitim Bakanlığı, 383 bin olan devamsızlığı ilk etapta 200 bine indirmeyi hedefliyor. Bakanlık, 2013-2014 eğitim öğretim yılında ilkokul ve ortaokullarda 41 gün ve üzeri devamsızlığı olan öğrencilerin okula devamlarının sağlanması için çalışma yürütecek. Ayrıca çocukların, okullarda karşı karşıya kaldığı riskleri de belirleyecek olan MEB, aileleri ikna için ekipler kuracak.?Devamsız öğrencilerin sayısının azaltılması için yapılacak çalışmalar şöyle olacak; gt; Okul müdürlükleri devamsız öğrencilerin devam takip işlemleri sürekli yapacak.
gt; Devamsız öğrencilerin okula kazandırılması için ilçe milli eğitim müdürlüklerinin koordinesinde ikna ekipleri kurulacak ve bu ekipler, veli ziyaretleri gerçekleştirecek.
gt; Sınıf öğretmenleri, ilgili müdür yardımcısı, rehberlik servisi devamsızlık riski taşıyan öğrencileri tespit ederek bu öğrenciler ve velilere yönelik çalışma yapacak.
gt; Devamsız öğrencilerin okula kazandırılması için yapılacak çalışmalarda ilçe milli eğitim müdürlükleri ve okul yönetimleri; emniyet müdürlükleri, nüfus müdürlükleri, rehberlik araştırma merkezleri, muhtarlıklar ve müftülüklerle işbirliği yapacak.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...