Yabancı, anketten çıkan sonucu görünce rahatlıyor

Yabancı, anketten çıkan sonucu görünce rahatlıyor

Ekonomi Haberleri

Genel Müdür Yardımcısı Saltık Galatalı, 'Seçimlerde anketlerden çıkan sonuç gerçekleşirse yabancı yatırımcının güveni artar' dedi.

Ekonomiye büyük darbe vuran 17 Aralık operasyonun ardından Türkiye'den çıkan yabancı sıcak para geri dönemeye başladı. Özellikle Merkez Bankası'nın faiz artırım kararının ardından Türkiye'ye 1 milyar dolar para girişi oldu. Akbank Private Banking'den sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Saltık Galatalı, yabancıların artık çok satış yaptıkları düşüncesiyle yavaş yavaş dönmeye başladığını belirterek, nbsp;"Yabancı yatırımcı bize Türkiye'de ne oluyor diye soruyor. Anket sonuçlarını gösterdiğimiz de rahatlıyorlar. Eğer seçimlerden anketlerden çıkan sonuç gerçekleşirse yabancının güveni artar" dedi. nbsp;Euromoney bu yıl Akbank Private Banking'e ödül yağdırdı. Son 5 yılda ardı ardına olmak üzere yedinci defa "Türkiye'nin En İyi Özel Bankacılık Kuruluşu" seçilen Akbank Private Banking, toplam dört kategoride ipi göğüsledi. Londra'da düzenlenen ödül töreninde konuşan Akbank Private Banking'den sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Saltık Galatalı, Türkiye'de "Yatırım Ekibi" bulunduran tek özel bankacılık birimi olduklarını belirterek, 2013 yılında yönettikleri toplam varlık hacminin yüzde 11.8 artışla 19 milyar liraya yükseldiğini söyledi. 2013'ün kendileri için başarılı bir yıl olduğunu ifade eden Saltık, Dubai ve Malta'daki şubeleri aracılığıyla Uzak Doğu ülkelerinden 4.5 milyar lira kaynak sağladıklarını dile getirdi. Bu yılsonuna kadar 2 milyar doların üzerinde bir kaynak aktarımı beklediklerini aktaran Saltık, yatırımcının en çok doları tercih ettiğini söyledi.
Türkiye'de yaşanan son olayları da değerlendiren Galatalı, geçen yıl mayıs ayına kadar para girişi olduğunu ancak Gezi olayları ve FED'in açıklamalarıyla haziran ve eylül ayında yurt içi ve yurt dışından gelen paranın durduğunu anlattı. Eylül ayından itibaren para girişinde yeniden canlanma başladığına dikkati çeken Galatalı, "17 Aralık'tan sonra para girişi yeniden yavaşladı. Özellikle Erdoğan Bayraktar'ın istifasıyla arttı. Ayrıca yatırımcı açısından şu an 'Kırılgan 5'liyi satmak moda. Ancak yabancılar yavaş yavaş çok sattıklarını düşünerek tekrar dönüş yapıyor. Türkiye olumlu yönde ayrışmaya başladı. Özellikle Merkez'in faiz kararının ardından 1 milyar dolar sıcak para Türkiye'ye geri döndü" diye konuştu. nbsp;Yabancılar için istikrarın önemine vurgu yapan Galatalı şöyle konuştu: "Yabancı yatırımcı Türkiye'de ne olduğunu anlamaya çalışıyor. Bize en çok Merkez Bankası'nın rezervlerini ve politik durumu soruyorlar. Ancak anket sonuçlarını görünce durumu anlıyorlar, rahatlıyorlar. Seçimlerde anketlerden çıkan sonuç gerçekleşirse yabancı yatırımcının güveni artar. Çünkü iktidarın devamı istikrar anlamına geliyor."


4 KATEGORİDE BİRİNCİLİK

"Best Private Banking Awards" ödül töreni, dünyanın dört bir yanından üst seviyede banka yöneticilerinin katılımıyla Londra'da düzenlendi. Törende "Türkiye'nin En İyi Özel Bankacılık Kuruluşu" ödülünü, Akbank Private Banking'den Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Saltık Galatalı, Euromoney yetkililerinden aldı. nbsp;


TL ve borsaya yatıran kazanır
2014 yılı için öngörülerde bulunan Akbank Private Banking'den sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Saltık, TL'nin değerinde ve hisse piyasasında yükseliş beklediğini söyledi. Saltık, "Bundan sonra faizler fazla artış göstermez. Bu sene bu seviyelerde gideriz. nbsp;FED'den dolayı bu yıl faiz indirimi zor. Doları 2.10'ların altında görebiliriz. Sene sonuna kadar 2.05'lerde görürsem hiç şaşırmam. TL'ye yatırım yabanın kazançlı çıkacağını düşünüyorum. Borsada da yukarı yönlü yüzde 10-15 bir hareket bekliyoruz. nbsp;Şu an defter değerinin altında işlem gören bankalar var. Yatırımcılara da hisse senetlerinde yüzde 20-25 portföy bulundurmalarını tavsiye ediyoruz" dedi. nbsp;Piyasalarda FED etkisinin artık fiyatlandığını ifade eden Saltık, piyasaların seçim sonuçlarına odaklandığını kaydetti.



Ömer TEMÜR/TÜRKİYE GAZETESİ

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...