Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Türk yetkililerle temas halindeyiz

/ Kaynak: AA
Türk yetkililerle temas halindeyiz

DÜNYA Haberleri  / AA

AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Stefano Manservisi, Musul'da rehin alınanların en kısa zamanda kurtulmalarını arzu ettiklerini söyledi.

Avrupa Birliği (AB) Türkiye Delegasyonu Başkanı Stefano Manservisi, Musul'da rehin alınanların en kısa zamanda kurtulmalarını arzu ettiklerini söyledi.

AB Delegasyonu tarafından Diyarbakır'da düzenlenen "21. AB Türkiye Gazeteciler Konferansı"na katılan Mansverisi, Midyat ilçesi Akçakaya Mahallesi'nde Suriyelilerin barındığı geçici konaklama tesisini ziyaret etti.

Manservisi, çadır kentlerden sorumlu Koordinatör Vali Veysel Dalmaz'dan Türkiye'deki Suriyeli sığınmacılarla ilgili bilgi aldı.

Ziyaretin ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Manservisi, Musul'da yaşanan gelişmeleri takip ettiklerini, Türkiye'ye ve Türk halkına büyük destek verdiklerini, endişeleri paylaştıklarını dile getirdi.

Konsolos ve oradaki diğer Türk vatandaşların en kısa zamanda kurtulmasını arzu ettiklerini belirten Manservisi, "Musul'da rehin alınanların en kısa zamanda kurtulmalarını arzu ediyoruz. Türk yetkililerle temas halindeyiz, onlardan bilgi alıyoruz, manevi desteğimizi veriyoruz. Bütün ümidimiz onların en kısa sürede kurtulmasıdır" dedi.

Çözüm süreci

Musul'da yaşananların Türkiye'deki çözüm sürecini etkilemesinden de endişe ettiklerini ifade eden Manservisi, şöyle devam etti:

"Barış süreci en önemli şeydir ve biz bunu destekliyoruz. Bu konuda daha çok şeyler yapmamız gerekir. Sonuç alınabilsin, inandırıcı olabilsin. Dolayısıyla daha çok şeyler yapılması gerekir. Bu süreç kırılgandır, hassastır, her gün bu süreçlere katkıda bulunmak gerekir. Dolayısıyla bu bölgede yaşayan Kürtlerin bu barış sürecine katkıda bulunmaları gerekir ki, buna sahip çıksınlar, bunu desteklesinler ve süreç ilerlersin."

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...