Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

AB'den IŞİD şiddetine kınama

/ Kaynak: AA
AB'den IŞİD şiddetine kınama

YAŞAM Haberleri  / AA

AB dışişleri bakanları, IŞİD'e yönelik yaptırım kararlarının tüm ülkelerce uygulanmasını istedi.

Irak'ın birliğine, egemenliğine ve toprak bütünlüğüne sıkı şekilde bağlı olduğunu yineleyen Avrupa Birliği (AB), tüm devletlere Birleşmiş Milletler'in (BM), Irak Şam İslam Devleti'ne (IŞİD) yönelik yaptırım kararlarının uygulanması gerektiğini hatırlattı.Lüksemburg'da yapılan AB Dışişleri Bakanları Toplantısı'nda Irak'a ilişkin alınan kararda, ülkede hızlı bir şekilde kötüleşen güvenlik durumu nedeniyle büyük endişe duyulduğu belirtilerek IŞİD ve diğer silahlı örgütlerce Irak vatandaşlarına düzenlenen saldırılar güçlü şekilde kınandı.İnfazları ve cinsel şiddeti de bütünüyle kınayan AB, bu eylemleri gerçekleştirenlerin cezasız kalmasının söz konusu olmaması gerektiğini kaydetti.Irak'taki insani durumdan ciddi endişe duyulduğu vurgulanan kararda, Irak hükümetine sivilleri koruma amacıyla her türlü çabayı gösterme çağrısı yapıldı.
Irak makamlarının terörle mücadelesine yönelik desteğini yineleyen AB, verilecek güvenlik cevabının, ulusal birlik ruhuyla tüm Iraklı liderlerin aralarındaki tüm ayrılıkları kenara bırakacakları, Irak hükümeti tarafından verilecek sürdürülebilir bir siyasi cevapla kombine edilmesine ihtiyaç olduğunun altını çizdi.
Kararda, "Bunun yapılamaması çatışmayı şiddetlendirip mezhep ayrılığını derinleştirecektir" denildi.
Suriye'deki durumla Irak'taki yakın bağa dikkati çeken AB, Irak hükümeti ile Kürt Bölgesel Yönetimi'ne birlikte çalışma çağrısında bulundu.

YAŞAM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...