Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Açıklamaya saatler kala Twitter'dan duyurdu

Açıklamaya saatler kala Twitter'dan duyurdu

Ekonomi Haberleri

Nihat Zeybekci, Merkez Bankası Para Politikası Kurulu (PPK) kararını açıklamasına saatler kala, beklentisini Twitter üzerinden açıkladı.

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci Twitter hesabında, "Faizin enkısa sürede 29 Ocak seviyesine inmesini istememiz için gerekli şartlar oluşuyor ama bunu sağlayacak indirimi bugün beklemiyorum" dedi.
Zeybekci Twitter hesabında, sırasıyla şu görüşlerini açıkladı:
"Ekonomiyi sadece para piyasalarını reflekslerine indirip bu doğrultuda yorum ve tepki vermek ekomik cahillik olur. Ekonomi hracat, üretim, yatırım, büyüme, istihdam, tüketim arz talep ve fiyat oluşumlarıyla hayatını devam ettiren bir organizmadır. Ekonomi faiz ve enflasyonla sonuç tepkilerini verir. Ekonomimiz olumsuz beklentileri haketmeyecek olumlu gelişmeleri sağladı ve önümüzdeki dönemde sağlamaya devam edecektir.birileri üzülecek."
Zeybekci, Merkez Bankası PPK'ya, "29 Ocak seviyesini bugün beklemiyorum ama piyasaların olumlu yöndeki hareketlerini cesaretlendirici bir adım bugün atılmalı" çağrısında da bulundu.


HABER7

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...