Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Suriye, Irak'a havadan saldırdı iddiası

/ Kaynak: AA
Suriye, Irak'a havadan saldırdı iddiası

DÜNYA Haberleri  / AA

Suriye rejimine bağlı savaş uçaklarının, Irak'ın sınır ilçesi Kaim'e düzenlediği bombardımanda 20 kişinin öldüğü, 25 kişinin yaralandığı öne sürüldü.

Aşiret kaynaklarından alınan bilgiye göre, Esed güçlerine bağlı savaş uçakları, Enbar ilinin batısındaki Kaim'de halk pazarına ve çok sayıda ailenin yaşadığı bir yerleşim birimine hava saldırısı düzenledi. Bombardımanda 20 kişinin öldüğü, 25 kişinin yaralandığı belirtildi.Irak ve Suriye ordusundan saldırıya ilişkin henüz resmi açıklama yapılmadı.Bir süredir çatışmaların ve otorite boşluğunun yaşandığı ülkede, IŞİD militanları ve bazı aşiret güçleri, Musul, Tikrit, Bakuba ve Telafer kentlerinin yanı sıra Enbar'ın El-Kaim, Rave, Aneh, Retbe ve Hadise ilçelerini ele geçirmişti. Çatışmalar yüzünden yaklaşık 1 milyon sivil göç etmek zorunda kaldı.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...