Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Fitch, Türkiye'nin kredi notunu teyit etti

Fitch, Türkiye'nin kredi notunu teyit etti

Ekonomi Haberleri

Kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, Türkiye'nin BBB- olan kredi notunu ve not görünümünü teyit etti.

Kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, Türkiye'nin notu ve görünümünü teyit etti. Kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, 4 Nisan'da Türkiye'nin kredi notuna dair değerlendirmesini, Hazine Müsteşarlığı Varlık Kiralama AŞ'nin sukuk ihracını kapsayacak şekilde düzelterek tekrar etti.

Fitch, Türkiye'nin kredi notunu Nisan ayında BBB- olarak teyit etmiş, görünümü "durağan" olarak belirlemişti.

Fitch 3 Türk bankasının notunu revize etti

Fitch Ratings internet sitesindeki açıklamasında, Türkiye İş Bankası, Türkiye Garanti Bankası ve Akbank'ın uzun vadeli döviz ve yerel para cinsinden kredi notlarını "BBB"den "BBB-"ye revize ettiğini belirtti.

nbsp;Açıklamada, 3 bankanın uzun vadeli not görünümünün "durağan"da tutulduğu, Yapı Kredi Bankası'nın ise not görünümünün Unicredit SpA'nın değerlendirmesi ile uyumlu olarak "durağan"dan "negatife" revize edildiği ifade edildi. Yapı Kredi Bankası'nın uzun vadeli notu ise "BBB" olarak teyit edildi. Fitch açıklamasında, Türkiye İş Bankası, Türkiye Garanti Bankası, Akbank'ın ve Yapı Kredi Bankası'nın finansal kapasite reytinginin "BBB"den "BBB-"ye revize edildiği bilgisine de yer verildi.

Fitch, not revizyon kararına gerekçe olarak ise "kredilerdeki ani artıştan kaynaklanan riskleri ve yüksek dış borç seviyesini" gösterdi, finansal ölçütlerde son yıllarda ılımlı bir bozulmanın görüldüğüne işaret etti. Öte yandan söz konusu Türk bankalarının varlık kalitelerinin, performanslarının ve sermayelendirmelerinin olumlu görüldüğü, bankaların yakın vadede faaliyet ortamının 2014-2015 yılları arasındaki ekonomik büyümeyi destekleyici şekilde olumlu bir performans göstermesinin beklendiği de vurgulandı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...