Kırmızı fularlı kız için 'Barışa köprü olsun' teklifi

/ Kaynak: AA
Kırmızı fularlı kız için 'Barışa köprü olsun' teklifi

GÜNDEM Haberleri  / AA

Dağa çıktığı öne sürülen "Kırmızı fularlı kız" olarak bilinen Ayşe Deniz Karacagil'in annesi Nuray Erçağan, "Kızımın barışa köprü olmasını diliyorum" dedi.

"Kırmızı fularlı kız" olarak bilinen Ayşe Deniz Karacagil'in annesi Nuray Erçağan, Anıtpark'ta oturma eylemi yapan anneleri ziyaret etti. Erçağan, kızının tahliye edildikten sonra PKK'ya katıldığını anımsatarak, kızının aldığı karara saygılı olduğunu söyledi.

"O doktor olmak istese de desteklerdim. Müzisyen olmak istese de. Aldığı kararları da öyle desteklerim" diyen Erçağan, hakkında 98 yıla kadar ceza istenmesi ve cezaevine girmesinin kızının hayatını değiştirdiğini ifade etti.

Kızının Alanya Cezaevi'nde yattığı sürede aynı koğuşu paylaştığı 13 genç kızla da tanıştığını bildiren Erçağan, şöyle konuştu:

"Bana anne diyen ve kızımla battaniyelerini paylaşan o gençler de hiç sebepsiz cezaevlerindeler. O genç kızlara, beni Kürtlerle buluşturdukları için teşekkür ediyorum. Buradaki anneler çok önemli bir mesaj veriyor. Çocuklar cezaevlerinde çürütülmesin. Ben de Ayşe Deniz'in barışa köprü olmasını diliyorum."

Erçağan, 28 Haziran'a kadar annelerin parktaki oturma eylemine destek vereceğini kaydetti.

Antalya'da Gezi Parkı eylemlerine katıldığı gerekçesiyle tutuklanan Ayşe Deniz Karacagil, adli kontrol hükmü uygulanarak tahliye edilmişti.

98 yıl hapis istemiyle yargılanan Karacagil, PKK'ya katılarak dağa çıkmıştı.

GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...