Kolombiya'nın genç yıldızı James Rodriguez krallığa koşuyor!

Kolombiya'nın genç yıldızı James Rodriguez krallığa koşuyor!

SPOR Haberleri

Son 2 Dünya Kupası'nda 5 gol atan futbolcular gol kralı olmuştu. Kolombiya'nın genç yıldızı James Rodriguez, 5 gole daha 2. tur sonunda ulaşmayı başardı!

2000'li yıllarda 3 Dünya Kupası oynandı. Bu kupaların ilki olan 2002'de Brezilyalı Ronaldo 8 golle Gol Kralı olmayı bildi. 2006'da krallık tacını Alman Miroslav Klose taktığında rakip filelere yolladığı gol sayısı sadece 5'ti...
nbsp;
2010'da değişen pek bir şey olmadı. Gol Krallığı için 5 gol yine yeterli oldu. Tek fark bu kez tacı 4 futbolcunun birden paylaşmasıydı: Thomas Müller (Almanya), David Villa (İspanya), Wesley Sneijder (Hollanda), Diego Forlan (Uruguay)
nbsp;
Ancak 2014'te işler değişecek gibi duruyor. Çünkü henüz 2. tur maçları yeni başlamış olmasına rağmen, genç bir golcü rakip fileleri 5 kez sarsmayı başardı. Bu isim, Kolombiyalı James Rodriguez... James Rodriguez'in önünde çıkabileceği 3 maç daha var, elbette ki finale kadar gidebilirlerse...

Bu arada James Rodriguez'i takipte olan pek çok isim de var.

4 gollü Messi ve Müller oynayacakları 2. tur maçını bekliyor... Grup maçlarında 4 gol atan Neymar, 2. tur maçında fileleri sarsamadı ama onlar da yollarına devam ediyorlar...

Aynı şekilde 3'er gollü Robin Van Persie, Arjen Robben, Karim Benzema ve Xherdan Shaqiri de 2. tur maçlarını bekliyorlar...

nbsp;Kolombiya'nın genç yıldızı James Rodriguez krallığa koşuyor!

Kolombiya'nın parlayan yıldızı!

Kolombiya, tarihinin futboldaki en büyük başarısını kutluyor. Uruguay'ı yenerek, tarihinde ilk kez Dünya Kupası'nda çeyrek finale yükselen Kolombiya'da, yıldızı en çok parlayan futbolcu ise James Rodriguez.

Kolombiya'nın, 90'ların ortasında yakaladığı altın kuşak, Arjantin'i deplasmanda 5-0 yenecek kadar güçlüydü. Ancak o devir, birçoklarının gizli favorisi olarak 1994 Dünya Kupası'na katılan takımın, ilk turda elenmesi ve savunma oyuncusu Andres Escobar'ın öldürülmesiyle kapandı.
nbsp;
1998 Dünya Kupası'na da ilk turda veda eden Kolombiya, sonraki 3 turnuvaya katılamıyordu. Rincon'lu, Valderama'lı, Aspirilla'lı o kuşağın yapamadığını; ilk kez böyle bir organizasyonda mücadele eden gençler başardı.
nbsp;
Rakibini ısırdığı için FIFA tarihinin en ağır cezasını alan Luis Suarez'in yokluğunda, Uruguay'ı 2-0 yenen Kolombiya, 16 yıl aradan sonra katıldığı kupada tarihinde ilk kez çeyrek finale yükseldi. Kolombiya'ya bu tarihi başarıyı yaşatan gençlerin en parlağı ise James Rodriguez'di. Porto'da kendisini gösterdikten sonra astronomik bir bonservis bedeli ile Monaco'ya transfer olan Rodriguez, çeyrek finalde de Uruguay ağlarını 2 kez sarstı.
nbsp;
Genç oyuncunun özellikle ilk golü görülmeye değer güzellikteydi. Böylece, Falcao'nun yokluğunda tüm sorumluluğu üzerine Rodriguez'in, kupadaki toplam gol sayısı 5'e yükseldi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...