Tarihi gün! Erdoğan'ın adaylığı gövde gösterisiyle açıklanacak

Tarihi gün! Erdoğan'ın adaylığı gövde gösterisiyle açıklanacak

GÜNDEM Haberleri

AK Parti, 4 bin kişinin katılacağı törenle Köşk adayını ilan edecek! Ardından, 311 imzalı dilekçe Meclis Başkanlığına sunulacak.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın cumhurbaşkanlığı adaylığı bugün resmen açıklanıyor. 4 bin kişinin katılacağı toplantıda büyük bir gövde gösterisi ile açıklanacak olan Erdoğan'ın adaylık başvurusu aynı gün Meclis Başkanlığı'na yapılacak. AK Parti'nin cumhurbaşkanı adayının açıklanacağı toplantı ATO Kongre Merkezi'nde yapılacak. Yaklaşık 4 bin kişinin davet edildiği toplantıya 21-22-23 ve 24. dönem milletvekilleri, bakanlar, bakan yardımcıları, il-ilçe-belde belediye başkanları, MKYK üyeleri, büyük kongre delegeleri, il başkanları ve parti kurucuları katılacak.
ŞAHİN DUYURACAK
Saat 11.30'da başlayacak toplantı için Başbakan Erdoğan'ın salona AK Parti'nin en genç milletvekili sıfatıyla Denizli Milletvekili Nurcan Dalbudak, İstanbul Milletvekili Bilal Macit ve en yaşlı milletvekili sıfatıyla da Mehmet Sağlam ile birlikte gireceği öğrenildi. Toplantının açılışını AK Parti'de ikinci adam konumunda olan Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin yapacak. Şahin'in AK Parti'nin cumhurbaşkanı adayının Erdoğan olduğuna yönelik açıklamasından sonra Başbakan kürsüye davet edilecek. Erdoğan'ın kürsüye, nbsp;yerel seçimler için hazırlanan ve sözlerinde 'Erdoğan'ın liderliğine' vurgu yapılan 'Dombra' adlı şarkıyla geleceği belirtiliyor.
MANİFESTO... nbsp;
Erdoğan'ın yapacağı konuşmanın da bir manifesto niteliğinde olacağı ifade ediliyor. Seçim kampanyasında da kullanılacak 'Yeni Türkiye' vurgusunun yapılacağı konuşmanın tamamlanmasının ardından Erdoğan parti genel merkezine geçecek ve bu defa genişletilmiş il başkanları toplantısına başkanlık edecek. Erdoğan hafta boyunca da kurmayları ile bir araya gelerek seçim stratejisini ve miting programını netleştirecek. Seçim bildirgesi niteliğindeki Cumhurbaşkanlığı Vizyon Belgesinin de birkaç gün içinde kamuoyuna açıklanacağı belirtiliyor. Bugün il başkanları ile yarın da MKYK üyeleri ile iftarda buluşacak Erdoğan'ın bu programları bir anlamda 'veda' niteliği de taşıyor.

YOĞUN GÜVENLİK TEDBİRİ
Toplantının yapılacağı ATO Kongre Merkezi'nde genel merkez personeli olarak 70 kişi görev alacak. Davetliler; ancak isimlerine basılmış kartlar ile salona giriş yapabilecek, kartlarıyla aynı renkteki, kendileri için ayrılmış yerlere oturabilecek. Başbakanlık koruma ekibi 180 kişiyle güvenliği sağlayacak.

Yücel KAYAOĞLU / TÜRKİYE GAZETESİ
Fotoğraf: Raşit Aydoğan

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...