Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Hicaz'dan İstanbul'a Peygamber sevgisi

Hicaz'dan İstanbul'a Peygamber sevgisi

KÜLTÜR - SANAT Haberleri

Aşk-ı Nebî sergisi Diyanet İşleri Başkanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile İslam Kültür Sanat Platformunun katkılarıyla gerçekleştiriliyor.

Aşk-ı Nebî sergisi Diyanet İşleri Başkanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile İslam Kültür Sanat Platformunun katkılarıyla Yıldız Holding sponsorluğunda gerçekleştiriliyor. Topkapı Sarayı ve Ayasofya olmak üzere iki aşamalı gerçekleştirilen "Hicaz'dan İstanbul'a Hazreti Peygamber Sevgisi" temasıyla hazırlanan "Aşk-ı Nebi" sergisi, Ramazan boyunca da gezilebilecek. Bayrama kadar açık kalacak serginin Ayasofya'da açılan bölümünde, hat sanatının en güzel örnekleri sergileniyor. Peygamber efendimiz zamanından günümüze kadar geçen zaman içinde çok güzel örnekler veren, Kur'an medeniyetinin zirve sanatlarından hat sanatı, bugün yine aynı gayeye yönelerek kullanılmaya devam ediyor. Bunun örneklerini, ilâhi aşkı ve Hazreti Peygamberimize duyulan muhabbet ve sevginin sanat olmuş halini, her biri inci gibi parlayan sözlerin hüsn-i hat/güzel yazı ile yazılmış hallerini ve O'nun sözleri olduğu için yine aynı aşkla süslenmiş eserleri, Topkapı Sarayı ve Ayasofya'da sergilenen Aşk-ı Nebi sergisinde görebilirsiniz. Peygamberimizin her bir yaşını temsilen bu sergide 63 adet eser sergileniyor. Kûfi, muhakkak, reyhanî, sülüs, nesih, ta'lîk, dîvanî, celî dîvânî gibi farklı yazı çeşitleriyle yazılmış hadis-i şerifler, ayetler ve güzel sözler sergiyi oluşturuyor. 30 yerli ve 12 yabancı hattatın eserlerinden oluşan sergide özellikle kadın hattatların eserleri dikkati çekiyor.



UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...