Fındık rekor üstüne rekor kırdı, kilosu 14 TL'ye çıktı

Fındık rekor üstüne rekor kırdı, kilosu 14 TL'ye çıktı

Ekonomi Haberleri

Doğu Karadeniz'i etkileyen don olayının ardından, kilosu 6 lira olan fındığın fiyatı gün geçtikçe tırmanmaya devam ediyor

Mart ayının sonunda yaşanan don olayı öncesinde 6,35 liradan alıcı bulan fındık, 6 ayda rekor seviyeye çıkarak 14 liraya ulaştı. Ulusal Fındık Konseyi (UFK) Yönetim Kurulu Üyesi Levent Şahin Başaran, "Arz-talep dengesi olan üründe, üretim az, talep çok olursa fiyat artışı da normal görülmeli. Tabii ki bu fiyat artış hızı da bu ürünün piyasalardaki ekonomik değeri ve üretici ülkelerin yapısına bağlı değişiyor. Belki bugün buğdayda bu şekilde yükseliş görülmeyebilir fakat fındığın pazarı Türkiye. Dünyada bu üründe yüzde 75'lik pazara sahip ülke için az olan üretimin fiyatının giderek pahalanması kaçınılmaz. Türkiye, bu pazara sahipken fiyatın böyle seyri gayet normal" diye konuştu. Üreticileri uyaran Başaran, "Doğu Karadeniz'de bu yıl sıfır üretim oldu, batı bu konuda şanslı. Üreticilerimiz bütçeleri sağlam yapsın, harcamalarına dikkat etsin" diye konuştu. Başaran şöyle devam etti; "Paranın bol gelmesine aldanmadan önümüzdeki yılın bütçesini hazırlasın. Ellerinde bir traktör varken bunu yenilemeye gitmesin. Olanıyla idare etsinler ki önümüzdeki yıl tüccara, esnafa boyun bükmesinler."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...