Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

İlhan Cavcav TFF'yi topa tuttu!

İlhan Cavcav TFF'yi topa tuttu!

SPOR Haberleri

Başkan İlhan Cavcav, TFF Başkanı Yıldırım Demirören ve Yönetim Kurulu'nu sert bir dille eleştirdi.

Gençlerbirliği Kulübü Başkanı İlhan Cavcav, TFF Başkanı Yıldırım Demirören ve Yönetim Kurulu'nun kararlarını eleştirerek, "Federasyonun 6 hakem uygulamasını kesinlikle tasvip etmiyorum. Maçların eskiden olduğu gibi 4 hakemle yönetilmesi gerekir" dedi.


Türk futbolunun duayen ismi, Gençlerbirliği'nin 36 yıllık başkanı İlhan Cavcav, A Milli Futbol Takımı'nın 2016 Avrupa Şampiyonası yolunda aldığı sonuçlardan Türk futbolunun geleceğine, hakem hatalarından Passolig uygulamasına kadar birçok konuda değerlendirme yaptı. Başkanlığı süresince 57 antrenörle çalışan ve bunlardan 36 ismi görevden alan Cavcav, kendisini eleştiren eski teknik direktörlere sert cevap verdi.


Yeni sezonunun geçmiş yıllara oranla kalitesini değerlendirerek açıklamalarına başlayan Cavcav, Passolig uygulamasının ligi olumsuz etkilediğini belirtti. Uygulamayı taraftarların hoş karşılamadığını vurgulayan Cavcav, "Beşiktaş'ın bu hafta Ankara'da oynayacağı maç için şu ana kadar 354 kişinin bilet aldığını öğrendim. Bu, kulüplerimiz için vahim bir olay. Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın kararı yeniden gözden geçirmesi gerekiyor" dedi.


"İBRETLİK CEZALAR GEREKİYOR"
Passolig'in masum taraftarların korunması amacıyla çıkarıldığını anlatan Cavcav, futbola gönül veren biri olarak, anarşik tavırlı taraftarların tutumlarına anlam vermediğini, bu durumun Türk futboluna çok büyük zarar verdiğini dile getirdi. Cavcav, "Eften püften kararlarla, Passolig de olsa olayların önüne geçemeyiz. Olaylara karışan kişilere tabiri caizse futbolumuzun geleceği için adam öldürmüş gibi bir hapis cezası verilmesi lazım. Verilen cezanın herkese ibret olması gerekiyor" ifadelerini kullandı.


"6 HAKEM UYGULAMASINI KESİNLİKLE TASVİP ETMİYORUM"
Türk hakemlerinin yeni sezon performanslarını değerlendiren Cavcav, "Hakemlerimiz de insan, zaman zaman hata yapabilirler" dedi.
Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Yıldırım Demirören ve TFF Yönetim Kurulu'na sert eleştiriler yönelten Cavcav, "Yıldırım Demirören gibi senelerce Beşiktaş'a, Kulüpler Birliği'ne başkanlık yapan ve halen Futbol Federasyonu Başkanlığı'nı yürüten bir kardeşimin aldığı kararları tasvip etmem mümkün değil. TFF Yönetim Kurulu'nu da suçluyorum. Nasıl olur da sen bir sezon içerisinde 22 hakemi sabit tutup, bütün senenin maçlarını o hakemler üzerinde şartlandırıyorsun? Peki o zaman alttan gelen, istikbal vadeden hakemlerimiz ne olacak? Bu kararın alttan gelen hakemlerin önünü tıkayacağını düşünüyorum. 6 hakem uygulamasını kesinlikle tasvip etmiyorum" diye konuştu.


"HER GÜN BATAKLIĞA DOĞRU GİDİYORUZ"
Bu sezon Çaykur Rizespor ve Eskişehirspor'a karşı oynadıkları lig maçlarını hatırlatan Cavcav, "Rize maçında yan hakemin kararıyla golümüz iptal edildi. Olayları tekrar kamuoyunun önüne çıkarmak çılgınlıktır. Eski sistemde olduğu gibi maçların 4 hakemle yönetilmesi gerekir. Ama maalesef biz sanki dünyayı yeniden keşfetmiş gibi Avrupa'nın çoğu ülkesinde olmayan uygulamayı yapıyoruz. Acı olan başka diğer ülkelerin iyi yaptığı şeyleri lige adapte etmiyoruz, kötü şeyleri adapte ediyoruz. Bunları yaşadığım zaman çok üzülüyorum. Türk futbolu çok kötüye gidiyor. Bunlar nereye kadar gidecek, her gün bataklığa doğru gidiyoruz" açıklamasını yaptı.


"BENİM DE PRO-LİSANSIM YOK AMA MAÇ KAZANDIM"
Gençlerbirliği Teknik Direktörü İrfan Buz'la ilgili görüşlerini anlatan Cavcav, "İrfan Buz'un her maçtan önce bana gelip 'Başkanım şöyle şöyle yapmak istiyorum, sizin bir öneriniz olur mu?' demesi beni mutlu ediyor. Hoca ne kadar başarılı olursa ben hocadan 10 kat daha fazla mutlu olurum" şeklinde konuştu.


Cavcav, İrfan Buz'un pro-lisans belgesini Almanya'dan aldığını ancak 1-2 aya Türkiye'den de alacağını belirterek, "Hocayı lisansına göre değil, ligdeki performansına göre değerlendirmek lazım. Galatasaray'a gelen Mancini'nin pro-lisansı var, Trabzonspor'un hocasının var da ne oldu? 10 gün içerisinde 17 futbolcu alıp 5 maçta 1 puan alamayanın da lisansı var. Benim de pro-lisansım yok. Eskişehir'e gittim hatta beni tenkit ettiler. Oyun oynandığı esnada yedek kulübesinde olan arkadaşıma talimatlar vererek, Allah da bana yardım etti, orada maçı kazandım. Celal Kıbrızlı'yı koysaydım acaba maçı kazanacak mıydı" dedi.


"5+3 KURALI GENÇLERİ FUTBOLDAN SOĞUTUYOR"
Cavcav, ligde yabancı oyuncular konusunda uygulanan 5+3 kuralı konusunda da çarpıcı açıklamalarda bulundu. Federasyonla kulüplerin bir araya gelerek yabancı oyuncu kuralını gözden geçirmeleri gerektiğinin altını çizen Cavcav, "İlk kez Kulüpler Birliği'nde 16 noter tasdikli ibraz edilen evrakların hiçbiri federasyon tarafından dikkate alınmadı. Bana göre TFF hayatının en büyük yanlışını yaptı. Hatanın neresinden ne kadar önce dönülürse Türk futboluna o kadar olumlu yansıyacaktır. İstikbal vaadeden Türk oyuncuların daha rahat düşünerek, kendisini hazırlaması gerekiyor" ifadelerini kullandı.


"SPOR TOTO'NUN ÖZELLEŞTİRİLMESİ TÜRK FUTBOLUNA DARBE VURUR"
Cavcav, hükümet tarafından özelleştirilmesi planlanan Spor Toto Teşkilatı'na ilişkin görüşlerini de paylaştı. "Böyle bir kanun çıkarsa Türk futboluna büyük darbe vurulur" diyen Cavcav, "Alt liglerdeki takımlar bütçelerini ona göre belirliyorlar. Gelirsiz kalan bu takımlar ligden çekilirse zaten zor şartlarda ayakta duran yöneticiler, kulüplerini kapatmak durumunda kalır. Hiçbir geliri olmayan ve 'Yılda 13 defa Spor Toto'dan 50-100 milyon lira alacağım' diye uğraşan takımlara bu kanun zarar verir. Spor Toto Teşkilatı'nın ihaleye verilip özelleştirilmesi halinde, bu durum Türk futboluna şiddetli bir deprem uyarısı yapar" şeklinde konuştu.


"EURO 2016 TÜRKİYE İÇİN BUNDAN SONRA HAYAL"
Cavcav, alınan başarısız sonuçların ardından A Milli Futbol Takımı Direktörü Fatih Terim'e yöneltilen eleştiri de değerlendirerek, şunları söyledi: "Milli Takım'ı Fatih Terim değil, federasyon bu hale getirdi. Fatih Terim'in elinde sihirli değnek yok. Galatasaray'da çok başarılı olmuş Selçuk İnan'ı bugün Milli Takım'da oynatmama durumuna geliniyor. Mehmet Topal gibi takımın beyni olarak görevlendirilen ve mevkiinde oynadığı zaman fayda sağlayan bir oyuncunun stoper mevkiinde oynatılmasını anlamış değilim. EURO 2016 Türkiye için bundan sonra hayal."


"BAZI ŞEYLER İNSANIN İÇİNDE ÖLÜME KADAR GİDER"
Sık sık teknik direktör değiştirmesi nedeniyle kamuoyundan eleştiriler alan Cavcav, Hikmet Karaman'ın kendisi hakkında yaptığı eleştirilere de cevap verdi.


"Her şeyi kamuoyuna açıklayamam" diye konuşan Cavcav, şunları kaydetti: "Her şeyi açıkladığım zaman bu sektörden ekmek yiyen insanların önünü ilelebet kesmiş olurum. Ticaret adamı olarak kimsenin ekmeğiyle oynamak istemem. Eğer yaşadığım olayları kamuoyuna açıklayacak olsam, 'Bravo başkana, neleri takip ediyor' diyecekler. Ama bazı şeyler ölüme kadar insanın içinde gider. Yönetim kurulundaki arkadaşlarım, 'Hikmet Karaman'ı alalım' dediler. Hikmet Bey, uzun seneler Gençlerbirliği'ne gelme arzusu içinde olmuş ama hiçbir zaman Gençlerbirliği'nin kapısına ayak basmamıştır, ben olduğum müddetçe de basması mümkün değildir. Rıza Çalımbay, Yılmaz Vural ve Hikmet Karaman neden bugün iş bulamıyor?" Kendisini eleştiren Hikmet Karaman ve Celal Kıbrızlı'ya da sert cevap veren Cavcav, "Celal Kıbrızlı, neden lisanssız bir antrenörü getirdiğim için beni eleştiriyor? Mustafa Kaplan'ın da lisansı yoktu. Kıbrızlı, 'Senin diploman varsa getir kulübe asayım' dedim. Bunun üzerine bazı gazeteler Celal Kıbrızlı'nın açıklamalarına çok fazla verdiler. Ben bunlardan alınmıyorum. Hikmet Karaman işine baksın, İlhan Cavcav'a laf atacak seviyede bir insan değil. Ben basına verdiği beyanatlara cevap vermeyi dahi kendime bir zul addettim. Benim onlarla bir işim olmaz" açıklamasında bulundu.
Cavcav, teknik direktör Mehmet Özdilek defterini de karşılıklı iyi niyet ve hoşgörü çerçevesinde kapattığını sözlerine ekledi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...