Kritik bölge IŞİD'den temizlendi

/ Kaynak: AA
Kritik bölge IŞİD'den temizlendi

DÜNYA Haberleri  / AA

Irak ordusunun Salahaddin ilindeki Mehzem bölgesini terör örgütü IŞİD militanlarından temizlediği belirtildi.

Salahaddin'deki operasyonlardan sorumlu komutan Korgeneral Abdulvehhab es-Saidi, yaptığı açıklamada, Şii gönüllülerden oluşan El-Haşdu'ş-Şa'bi'ye bağlı (Halk Topluluğu) milisler ile uluslararası koalisyon güçleri destekli ordu birliklerinin Tikrit ve Beyci kentleri arasındaki Mehzem bölgesini IŞİD'den geri aldığını söyledi.


Öte yandan, Salahaddin Valisi İbrahim el-Cuburi de uluslararası koalisyon detekli Irak ordusunun Tikrit ve Beyci'nin kuzey bölgelerini IŞİD'den temizlemek amacıyla geniş çaplı operasyon başlattığını kaydetti.


Otorite boşluğunun yaşandığı Irak'ta, IŞİD öncülüğündeki silahlı grupların haziran ayında Musul başta olmak üzere bazı kentlerin kontrolünü ele geçirmesinin ardından, ülkenin çeşitli yerlerinde IŞİD ile güvenlik güçleri arasında çatışmalar sürüyor.


Irak ordusu ve ABD'ye ait hava unsurları da bir süredir IŞİD'in kontrolündeki bazı hedeflere hava saldırıları düzenliyor.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...