Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Kuklalar İstanbul'da buluştu

Kuklalar İstanbul'da buluştu

KÜLTÜR - SANAT Haberleri

Dünyaca ünlü kukla ustalarının en iyi performanslarını sergilediği festivalde, 15 farklı ülkeden 30 kumpanya ve 70 gösteri sahneleniyor.

Hale Sümer Patchwork Grubu'nun her biri tablo niteliğinde 40 çalışması Galeri Kara'da Ankaralılarla buluştu. Kumaş parçalarını el dikişi ile birleştirerek yapılan kırkyama, artan kumaşları günlük yaşamda değerlendirme ihtiyacından bir el sanatı doğmasına yol açtı. Kumaş parçalarına sanatın soluğunu taşıyan çalışmalar, 27 Ekim'e kadar görülebilecek. Her yıl dünyanın dört bir yanından birçok kuklayı ve kukla tiyatrosunu İstanbullularla buluşturan, 16 - 26 Ekim 2014 tarihleri arasında düzenlenen Uluslararası İs­­­­­­tanbul Kukla Festivali, büyük ilgi görüyor. İstanbul'un pek çok kültür ve sanat merkezi, sahnelenen gösteri ve sergilerle şenleniyor. Festival bu yıl, karagöz ve kukla sanatçısı Tacettin Diker anısına düzenleniyor. Uluslararası İstanbul Kukla Festivali, Cengiz Özek'in Sanat Yönetmenliğinde, 26 Ekim'e kadar birbirinden ilginç oyunlar ve eserlerle kukla meraklıları ile buluşacak.
Kültür Sanat Servisi


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...