22. Dünya Karate Şampiyonası başlıyor

/ Kaynak: AA
22. Dünya Karate Şampiyonası başlıyor

SPOR Haberleri  / AA

22. Dünya Karate Şampiyonası yarın Almanya'nın Bremen kentinde başlayacak.

Karate Federasyonu'ndan yapılan açıklamaya göre, iki yılda bir düzenlenen şampiyonada, 107 ülkeden 966 sporcunun mücadele edecek. ÖVB-Arena Salonu'nda düzenlenen organizasyona, Türkiye'den 9'u bayan, 24 sporcu katılacak.
Şampiyonanın ilk gün müsabakalarında tatamiye 7 Türk sporcu çıkacak. İlk seansta erkekler ferdi kata dalında Mehmet Yakan ve bayanlar ferdi katada Dilara Bozan, mücadele edecek. Şampiyonanın ilk gün akşam seansında ise kumite kategorisinde erkekler +84 kilonun son şampiyonu Enes Erkan, tatamiye çıkacak.
Milli takımda mücadele edecek sporcular ve sıkletleri şöyle:
Bayanlar: Dilara Bozan (Ferdi Kata), Serap Özçelik (50 kilo), Tuba Yakan (55 kilo), Merve Baltay (61 kilo), Merve Çoban (68 kilo), Meltem Hocaoğlu (+68 kilo)
Erkekler:Mehmet Yakan (Ferdi Kata), Aykut Kaya (60 kilo), Ömer Kemaloğlu (67 kilo), Serkan Yağcı (75 kilo), Gökhan Gündüz (84 kilo), Enes Erkan (+84 kilo) Ahmet Sarı, Doğuş Kaan İşler (Zihinsel Engelli - Ferdi Kata)
Bayanlar Kata Takımı: Rabia Küsmüş, Dilara Bozan, Gizem Şahin
Bayanlar Kumite Takımı: Serap Özçelik, Buse Avcu, Merve Çoban, Tuba Yakan
Erkekler Kata Takımı:Orçun Duman, Arslan Çalışkan, Ali Sofuoğlu
Erkekler Kumite Takımı: Uğur Aktaş, Erman Eltemur, Enes Erkan, Gökhan Gündüz,Rıdvan Kaptan, Yaser Şahintekin, Serkan Yağcı


"Türk milletinin yüzünü güldürmek istiyoruz"
Karate Federasyonu Başkanı Esat Delihasan, Türk karatesinin son yıllarda yakaladığı ivmeyi Bremen'de de devam ettirmek istediklerini belirterek, "İki yıl önce Fransa'da genel klasmanda ikinci olmuştuk. Bu kez Almanya'da daha iyisini başarmak istiyoruz. Sporcularımız çok iyi bir kamp dönemi geçirdi. İnşallah Türk milletinin yüzünü güldürecek sonuçlar alacağız" açıklamasında bulundu.
Bayanlar 50 kiloda mücadele edecek Serap Özçelik ise kariyerinde birçok şampiyonluğu bulunduğunu ancak tek eksiğin dünya şampiyonluğu olduğunu ifade etti. Almanya'da altın madalyayı hedefleyen Özçelik, şunları kaydetti:
"Hedef her zaman zirveye oynamak oluyor. Şampiyonluk istiyorum ama o gününde olmak ve nasibinde olması çok önemli. 2012'deki şampiyona boyunca kendimi kötü hissediyordum ama bronz madalya kazandım Allah bana madalyayı nasip etti. Çok iyi rakiplerle mücadele edeceğimi biliyorum. Hiçbirini küçümsemiyorum. Kafa olarak hazır çıkarsam, gözümde büyütmezsem rahatlıkla kazanabileceğime yürekten inanıyorum."
SPOR
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...