FIFA'dan "taklalı" gol sevincine yasak sinyali

/ Kaynak: AA
FIFA'dan "taklalı" gol sevincine yasak sinyali

SPOR Haberleri  / AA

FIFA, futbolcuların gol sonrası takla atarak sevincini kutlamasına yasak getirme sinyali verdi.

FIFA Sağlık Komitesi Başkanı Dr. Michel D'Hooge, İsviçre medyasına yaptığı açıklamada, geçen ay bir futbolcunun takla atarak gol sevincini gösterirken boynunun üzerine düşerek hayatını kaybetmesi nedeniyle bazı gol sevinçlerine yasak getirilmesinin gündeme gelebileceğini söyledi.
Takla atmak gibi gol sevinçlerinin hayati tehlikeye yol açabileceğini belirten D'Hooge, "FIFA, hayatlarını tehlikeye sokabilecek bu tür hareketlerden kaçınması için bütün oyuncuları uyarsa da bunun yeterli olmayacağını düşünüyorum" dedi.
Hayati tehlikeye yol açabilecek gol sevinçlerinin yasaklanmasına ilişkin rapor hazırladıklarını belirten D'Hooge, "Bu tür olaylara futbol yönetmeliğinde yapılacak yeni bir düzenlemeyle yasak getirilebilir" değerlendirmesinde bulundu.
Söz konusu uygulamanın yürürlüğe girmesi için zamana ihtiyaç duyduklarını söyleyen D'Hooge, "Uygulamanın yürürlüğe girmesi için futbolcular, hakemler ve federasyonlar gibi diğer tarafların onayını almak gibi bazı resmi prosedürler bulunuyor" diye konuştu.
D'Hooge, Uluslararası Futbol Birliği Kurulu'nın (IFAB) 25 Kasım'da düzenleyeceği genel kurul toplantısında konunun gündeme getirileceğini de ifade etti.
Hindistan'da geçen ay yerel ligde Bethlehem Vengthlang ile Chanmari West arasında oynanan maçın 62. dakikasında fileleri havalandıran Peter Biaksangzuala, attığı golü taklayla kutlamak isterken boynunun üzerine düşmüştü. Omuriliği kırılan Hintli futbolcu, hastanede 5 gün süren yaşam mücadelesini kaybetmişti.
SPOR
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...