Erdoğan: Atatürk'e saygısızlık yapıldı!

Erdoğan: Atatürk'e saygısızlık yapıldı!

Politika Haberleri

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 10 Kasım anma töreninde konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Atatürk'ün ölümünün 76.Yıl dönümü nedeniyle Atatürk Kültür, Dil Ve Tarih Yüksek Kurumu tarafından düzenlenen törende konuştu. nbsp;İşte o konuşmadan satır başları;

"BİR KONUYU AÇIK YÜREKLİLİKLE DİLE GETİRMEK İSTİYORUM..."
Ölümünün 76 yılında Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü derin bir hürmetle anıyoruz. Gazi Mustafa Kemal ile beraber tüm gazi ve aziz şehitlerimize milletçe minnettarlığımızı sunuyoruz. Mekanları inşallah cennet olsun. nbsp;Her 10 Kasım'da olduğu gibi Gazi Mustafa Kemal gün boyunca anılacaktır. Ölümünün 76. yılında bir konuyu açık yüreklilikle dile getirmek istiyorum.Gazi Mustafa Kemal herkesin farklı yorumladığı bir tarihi figüre dönüştürülmek istendi. Üzülerek ifade etmek isterim ki yakın tarihimizde bir çok girişim Gazi Mustafa Kemal'in aziz hatırası tahrip edilmek suretiyle meşrulaştırmak istendi. Vefatının ardından üretilen bir Atatürk değil fikirleriyle konuşulan bir Atatürk hatırasına hürmet olacaktır. Cumhuriyet tek kişinin kararıyla değik uzunca bir süreç ve istişarelerle kurulmuştur.
"ATATÜRK'E KARŞI SAYGISIZLIK YAPILDI"
Türkiye'nin bütün gençlerinin Atatürk'ü bir insan bir lider olarak anlaması be okuması benim de arzum olmuştur. 1938'de ölen bir Atatürk değil 1881'de doğan fikirleri ile anlaşılan bir Atatürk aziz hatırasına en büyük saygı olacaktır.Cumhuriyet milli irade egemenliği üzerine inşa edilmiştir. Gazi Mustafa Kemal hep buna vurgu yapmıştır. Yakın tarihimizde Milli egemenliğin baskı altında tutulması tüm bunların istismarı ile meşrulaştırılmaya çalışılması Gazi adına tam bir talihsizliktir. Statükonun Gazi'nin adı anılarak istismar edilmek istenmesi de Mustafa Kemal'in adına bir saygısızlıktır.
"NE GAZİ MUSTAFA KEMAL NE TÜRKİYE KÖKSÜZ DEĞİLDİR
"Ne Gazi Mustafa Kemal ne de Türkiye Cumhuriyeti köksüz değildir. 29 Ekim 1923 Malazgirt zaferimizin bir uzantısıdır.1923, 1453'ün devamıdır. En nihayet 23 Nisan 1920 ve Kurtuluş savaşımız Cumhuriyete giden yolu açan başarılardır. Daha Cumhuriyet ilan edilmeden mevcut yapının cumhuriyet olduğu bunun sadece 29 Ekim'de adının konduğu kaynaklarda geçmektedir.
"GAZİ MUSTAFA KEMAL ŞABLONLARDAN KURTULMALI"
Bizim neslimize Gazi Mustafa Kemal belli şablonlardan geçirilmiş olarak öğretildi. Gazi Mustafa Kemal'in ideal ve bir Osmanlı zabiti olarak asil duruşu ve milli irade vurgusu hep geri plana atıldı. Mustafa Kemal bütün bu şablonlardan kurtularak bütün yalınlığı ile anlatılmalı, öğrenilmeli ve anlaşılmaya çalışılmaldır.
"MİLLİ İRADE VURGUSU HEP GERİ PLANA ATILDI"
Gazi Mustafa Kemal'in 23 Nisan 1920'deki milli irade vurgusu hep geri plana atıldı. Gazi Mustafa Kemal Atatürk şablonlardan kurtarılarak öğrenilmeli öğretilmeli ve o şekilde anlaşılmaya çalışımalıdır. Yeni Türkiye vurgusu ilk kez Gazi Mustafa Kemal tarafından Nutuk adlı eserinde defalarca zikredilmiştir. Gazi Mustafa Kemal temelleri atılan Türkiye'yi kastetmiştir. Yeni Türkiye inanıyorum ki Gazi Mustafa Kemal'in bir istismar aracı olmaktan çıkarılıp asker, Cumhurbaşkanı, milli irade aşığı bir insan olarak öğrenileceği zamanlardır. Bizim Yeni Türkiye özlemimiz Gazi Mustafa Kemal'in kastettiği 23 Nisan 1920 Türkiye'sidir. Gazi Mustafa Kemal'i statükonun, idareimaslahatın, tek tipçiliğin ve milli iradeye husumetin sembolü gibi kullananlar, yeni Türkiye'de ilk kez Gazi'nin kullandığı yeni Türkiye kavramı içinde yanıldıklarını anlayacaklardır.



UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...