Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Avukatı konuştu, Deniz Seki sağlık problemleri olduğu için kaçmış

Avukatı konuştu, Deniz Seki sağlık problemleri olduğu için kaçmış

GÜNDEM Haberleri

Deniz Seki'nin avukatı Naim Karakaya çarpıcı açıklamalar: 'Deniz Seki yaklaşık 6 aydır sağlık problemleri ve suçsuz olduğunu düşündüğü için kaçtı.'

Uyuşturucu davasında 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırılan ve yaklaşık 6 aydır polis tarafından aranan şarkıcı Deniz Seki, çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. Büyükçekmece'de dün akşam bir villada yakalanan Seki'nin avukatı Naim Karakaya, Seki'nin 6 aydır beklemesinin iki nedeni olduğunu söyledi. Seki'nin ciddi sağlık sorunları olduğunu ifade eden Karakaya, "Birincisi kendisinin suçsuz olduğunu düşündüğü için, bunun bir gün bir yargı kararıyla test edileceğini inandığı için bunun ortaya çıkmasını beklemiştir. İkinci gerekçesi ciddi anlamda sağlık riski vardır. Kanser riski vardır ve hayati risk oluşturmaktadır. Buna ilişkin raporlarımızı savcılığa sunduk. Ancak Adli Tıp bu konuda olumsuz bir yanıt verdi. Bu hastalık ilerlemiştir. Bu süreçte kendisi daha iyi koşullarda bu sağlık engelini aşmak istemiş, bir anlamda ameliyat olmak istemiştir. Ama bu konudaki başvurumuz reddolduğu için ve yakalamalı konumu gereğiyle sağlanamamıştır" dedi.
Avukatı konuştu, Deniz Seki sağlık problemleri olduğu için kaçmış
Öte yandan avukat Naim Karakaya twitter üzerinden de Deniz Seki'nin açıklamasını paylaşmıştı. Açıklamada; "Deniz Seki: İşlemediğim suçun mahkumu yapıldım. Adaletin bunu birgün ortaya çıkaracağına inanarak bekledim, bekleyeceğim. Sevenlerim bana ve aklanacağım güne sonuna kadar inansın. Af değil adalet istiyorum. Şarkılarımı özgürce söylemek en büyük dileğim!"
Avukatı konuştu, Deniz Seki sağlık problemleri olduğu için kaçmış

Deniz Seki'nin davasında savunma delili toplanmadan hüküm konulduğunu iddia eden avukat Karakaya, "Biz Anayasa Mahkemesi'ne 18 Nisan'da başvurduk ve Haziran ayında da detaylı dilekçemizi verdik. Bu dilekçemizde şu gerekçelere dayandık. Bu yargılamalar önce özel görevli mahkemeler, daha sonra TMK 10 adıyla anılan mahkemeler üzerinde yapılmıştır. Bu yargılama bu şekilde yapılmıştır. Deniz hanımın bu davadaki hiçbir savunma delili toplanmadan hüküm kurulmuştur. Yine bu mahkemeler adil yargılama yapmadıkları gerekçesiyle kanunla kaldırılmıştır. Ancak bu mahkemelerin yaptığı yargılamalar sonucu mağdur olan insanlar ve Yargıtay aşamasındaki dosyalara devam edilmiştir. Yine bildiğimiz üzere bu konuda İstanbul 3. Ağır Ceza Mahkemesi bu mahkemelerin yürüttüğü yargılamalara devam olunmasıyla ilgili normu Anayasa Mahkemesine taşınmıştır. Bu Deniz Hanım hakkında da sonuçlanabilecek bir normdur. Bu anlamda müvekkilimizin suçsuzluğuna inanıyoruz ve bu suçsuzluğun bir an önce infaz tamamlanmadan bir an önce bir yargı kararıyla ortaya çıkmasını bekliyoruz" şeklinde konuştu.
Avukatı konuştu, Deniz Seki sağlık problemleri olduğu için kaçmış
"MÜCADELE VERMEYE DEVAM EDECEĞİZ"

Adliye çıkışında basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Seki'nin kardeşi Serkan Seki ise, mücadele vermeye devam vereceklerini ifade ederek, ''Çok yanlış biliniyor. Biz ne yaptığımızı, ne yapmadığımızı çok iyi biliyoruz. Bu davanın gerçekten faili olması gerekenler geçmişteki tecrübelerimden de dayanarak şahane ifadelerle tereyağından kıl çeker gibi kendilerini akladılar. Yavaş yavaş değil, hızlı hızlı hepsini deşifre etmek gerekiyor" diye konuştu.
"Üzerime ne düşüyorsa yapacağım" diyen Serkan Seki, "İnanılmaz bir adaletsizlik var ama adalete her Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı gibi inanıyoruz. Mutlaka düzelecektir. Yalnız ne yaptığımızı, ne yapmadığımızı biliyoruz bir günde düzelecektir bunlar'' dedi.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...