Tek büyük Fener!

Tek büyük Fener!

SPOR Haberleri

2005-2006'dan bu yana 3 şampiyonluk, 5 ikincilik yaşayan sarı-lacivertliler, G.Saray, Beşiktaş ve Trabzonspor'a fark attı

Bu sezon 4. yıldız hedefiyle mücadele eden Fenerbahçe'nin özellikle son 10 sezonda ezeli rakiplerine sağladığı üstünlük dikkat çekici. İç saha performansında Süper Lig'in en iyisi olan sarı-lacivertliler genel toplamda da Galatasaray, Beşiktaş ve Trabzon'a açık ara fark atmış durumda. 2005-06'dan bu yana son 9 sezonda 3 kez şampiyonluk yaşayan F.Bahçe, bu periyotta en çok zirve yapan takım unvanını G.Saray'a kaptırdı ancak sarı-lacivertlilerin aynı süreçte aldığı 5 ikincilik onları Süper Lig'in en başarılı takımı yapıyor. Bu derecelerin rakamlara yansıması da Fenerbahçe'nin üstün başarısını ortaya koyuyor. Tam 321 maçın oynandığı dönemde Fenerbahçe, 205 kezle en çok kazanan, 645 golle en çok atan, 319 golle en az yiyen takım unvanlarının sahibi. Sarı-lacivertliler bu sonuçlarla normal olarak puan ve averajda da rakiplerinin önünde yer alıyor. En yakın takipçisi Galatasaray'a 46 puan fark atan Fenerbahçe, Beşiktaş'tan 102, Trabzonspor'dan ise tam 147 puan fazla toplamış durumda.
Kadıköy'de şov yapıyorlar
Fenerbahçe'nin bu müthiş başarısının arkasında yatan temel neden ise Anadolu takımları karşısında aldığı sonuçlardan ziyade ezeli rakipleriyle oynadığı karşılaşmalarda sağladığı üstünlük. Son 10 yılda G.Saray, Beşiktaş ve Trabzon derbilerinde en çok kazanan taraf olması sarı-lacivertlilerin başarısında önemli rol oynuyor. Son 10 yılda Kadıköy'de hiç derbi kaybetmeyen F.Bahçe, 22 Aralık 1999'dan beri Saracoğlu'nda yenilmediği G.Saray'la oynadığı son 24 maçta 14 galibiyet, 4 beraberlik alırken sadece 6 kez kaybetti. Kadıköy'deki son derbi zaferini 17 Nisan 2005'te alan Beşiktaş ise son 10 yıldaki 24 buluşmada 6 galibiyet alırken, 5 maç berabere bitti, 13 kez F.Bahçe kazandı. Sarı-lacivertlilerin en bariz üstünlük kurduğu takım ise Trabzonspor oldu. 23 Ağustos 1997'deki 3-1'lik galibiyetin ardından Saracoğlu'nda maç kazanamayan Karadeniz ekibine karşı sarı-lacivertliler son 10 sezonda 15 galibiyet, 7 beraberlik alırken, 2 beraberlik yaşandı. Fenerbahçe bu sonuçlarla dört büyüklerin en büyüğü olarak öne çıktı.



F.Bahçe'nin Son 10 yılda GS, BJK VE TS ile oynadığı maçların puan durumu
Tek büyük Fener!





M.EMİN ULUÇ / ARAŞTIRMA?HABER



UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...