Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Rusya'dan Ortadoğu önerisi

/ Kaynak: AA
Rusya'dan Ortadoğu önerisi

DÜNYA Haberleri  / AA

Rus Dışişleri Bakanı Lavrov: "BM Güvenlik Konseyi'nin koordinasyonunda Ortadoğu'daki tehditlerin kapsamlı bir analizinin yapılmasını öneriyoruz"

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi'nin koordinasyonunda Ortadoğu'daki tehditlerin kapsamlı bir analizinin yapılmasını önerdiklerini söyledi.
Lavrov, konuya ilişkin açıklamasında, Ukrayna nedeniyle Batı ülkeleri ile ilişkilerin gerildiğini, bu nedenle yönlerini Asya, Afrika ve Ortadoğu ülkelerine çevirdiklerini ve bu ülkelerle daha fazla işbirliği yapacaklarını kaydetti.
Irak, Suriye ve bölgedeki diğer ülkelere, bölücülükle mücadele amacıyla yardım yapmaya devam edeceklerini vurgulayan Lavrov, bu kapsamda istikrarsızlığın önlenmesi için kolektif bir strateji belirlenmesinin öneminden bahsederek, "BM Güvenlik Konseyi'nin koordinasyonunda Filisitin-İsrail çatışması da dahil, Ortadoğu'daki tehditlerin kapsamlı bir analizinin yapılmasını öneriyoruz" dedi.
Avrupa'da Konvansiyonel Silahlı Kuvvetler Antlaşmasını da askıya aldıklarını belirten Lavrov, Ukrayna'daki gelişmelere ilişkin, Kiev yönetiminin ülkenin doğusundaki bölgelere sosyal yardımların durdurulmasına ilişkin kararının, sadece bölgeyi "boğmak" değil ayrıca yeni bir savaşa hazırlık anlamına geldiğini ifade etti.


DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...