Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Rasmussen Ermeni hayranı çıktı

Rasmussen Ermeni hayranı çıktı

DÜNYA Haberleri

Başbakanlığı döneminde Türkiye ve İslam aleyhine her türlü kampanyaya destek veren NATO genel sekreteri sıkı bir Ermenistan dostu çıktı



Danimarka'da başbakanlığı döneminde Roj TV'nin kapatılmasını engelleyen, İslam dini aleyhine sürdürülen kampanyalara açık destek veren NATO Genel Sekreteri Rasmussen'in Ermeni hayranlığı gözlerden kaçmadı.b nbsp; NATO Genel Sekreteri Anders Fogh Rasmussen, Azerbaycanlı subay Ramil Seferov'un, Cumhurbaşkanı İlham Aliyev tarafından affedilmesine tepki gösterdi.
KOŞA KOŞA ERİVAN'A GELDİ
Erivan Devlet Üniversitesi'nde konuşma yapan Rasmussen, 2004'te Macaristan'da oda arkadaşı Ermeni subayı öldüren Ramil Seferov'un, 'yüceltilmemesi gereken korkunç bir suç' olduğunu söyledi. Azerbaycan'a iadesinin ardından affedilmesinin güven zedeleyici olduğunu belirten NATO Genel Sekreteri Rasmussen, bunun barış sürecine de katkı sağlamayacağını vurguladı. Ermenistan ve Azerbaycan'ın yeniden çatışmaya dönmemesi gerektiğini ifade eden Rasmussen, "Bölgedeki gerginlikler düşürülmeli; işbirliği ve uzlaşma adına somut adımlar atılmalı." ifadelerini kullandı.

Bölgede açık sınırlar ve artan yatırım ve işbirliği, güvenlik ve istikrar sayesinde refahın sağlanabileceğini ifade eden Rasmussen; dondurulmuş sorunlar, kapalı sınırlar, mayın tarlaları ve siperler sebebiyle mevcut potansiyelin değerlendirilemediğine dikkat çekti. Anders Fogh Rasmussen, Dağlık Karabağ sorununa çözüm bulmanın bu yolda önemli bir adım olabileceğini, bunun için askeri seçeneklerin değil; diyalog, uzlaşma ve işbirliğinin şart olduğunu söyledi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...