Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Sırt çantasındaki güneş paneliyle telefonunuzu şarj edebilirsiniz

/ Kaynak: AA
Sırt çantasındaki güneş paneliyle telefonunuzu şarj edebilirsiniz

TEKNOLOJİ Haberleri  / AA

Karabük Üniversitesi öğrencileri, sırt çantasına güneş paneli yerleştirerek telefon şarj eden sistem geliştirdi.

Karabük Üniversitesi Safranbolu Meslek Yüksekokulu Bilgisayar Bölümünden 5 öğrenci, sırt çantasına güneş paneliyle telefon şarj eden sistem geliştirdi.


Öğrencilerden Ahmet Ramazan Mısır, AA muhabirine yaptığı açıklamada, cep telefonlarının sık kullanımının şarj sorununu da beraberinde getirdiğini söyledi. nbsp;


Buna soruna çözüm bulmak amacıyla proje hazırladıklarını belirten Mısır, "Çantanın ön kısmına güneş paneli yerleştirdik. Bu panel sayesinde enerji üretip, kuru bir aküde depoluyoruz. Bu sayede USB bağlantısıyla telefonu şarj edebiliyoruz" diye konuştu.


Proje ekibinde kendisinin yanı sıra 4 arkadaşının da yer aldığını dile getiren Mısır, "Çantanın iç kısmında ve ön yüzünde özel tasarım yapıldı. Kullanıcısına rahatsızlık vermeyecek şekilde dikildi. Bu çanta, piyasada olması halinde büyük bir rağbet görecektir" dedi.

TEKNOLOJİ
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...