Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

BBC'nin 'Kraliçe öldü' mesajı paniğe neden oldu

/ Kaynak: AA
BBC'nin 'Kraliçe öldü' mesajı paniğe neden oldu

DÜNYA Haberleri  / AA

BBC'de çalışan bir muhabirin, sosyal medya hesabından İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth'in hayatını kaybettiğini yazması paniğe neden oldu.

BBC muhabiri Ahmen Khawaja Twitter hesabından attığı "son dakika" mesajında, "Kraliçe'nin öldüğünü" bildirdi. Khawaja, bir sonraki mesajında ise, Kraliçe'nin Londra'daki Kral 7. Edward Hastanesi'ne kaldırıldığını ve kısa bir süre içerisinde konuya ilişkin açıklama yapılacağını yazdı.
Daha sonra ise Kraliçe'nin sağlık durumuna ilişkin "yanlış alarm" verdiğini bildiren Khawaja, önceki mesajlarının hepsini sildi. BBC muhabiri, telefonunu evde unuttuğunu ve kendisine "saçma bir şaka" yapıldığını savundu.
Khawaja'nın attığı Twitter mesajının sosyal medyada hızlı bir şekilde yayılmasıyla, bazı uluslararası basın kuruluşları da bu bilgiyi sosyal medyadan paylaştı.
BBC'den konuya ilişkin yapılan açıklamada, "Ölüm ilanıyla ilgili yürütülen teknik bir provada, bir BBC muhabirinin Twitter hesabından Kraliyet üyelerinden birinin hastalanarak hastaneye kaldırıldığını ifade ettiği mesajlar yanlışlıkla gönderilmiştir. Mesajlar hızlıca silinmiştir. Durumdan dolayı özür dileriz" denildi.
BBC, kurumun ölüm ilanı provasının Khawaja'nın "şaka" mesajlarıyla olan bağlantısına yönelik herhangi bir açıklama ise yapmadı.
Kraliçe'nin resmi konutu olan Buckingham Sarayı'ndan yapılan açıklamada, Kraliçe'nin herhangi bir rahatsızlığı bulunmadığını belirtilerek, "Kraliçe 2. Elizabeth'in bu sabah yıllık rutin sağlık kontrolü kapsamında kısa bir süreliğine Kral 7. Edward Hastanesi'ne gittiği ve sağlık kontrolünün ardından hastaneden ayrıldığı" kaydedildi.
89 yaşındaki Kraliçe 2. Elizabeth, 63 yıldır İngiltere kraliyet tahtında oturuyor. 2. Elizabeth'in eylül ayında Kraliçe Victoria'nın rekorunu kırarak, İngiltere'nin en uzun süre tahtta bulunan monarkı olması bekleniyor. 1901 yılında 81 yaşındayken hayatını kaybeden Kraliçe Victoria, 63 yıl 7 ay tahtta kalmıştı.
BBC'nin 'Kraliçe öldü' mesajı paniğe neden oldu

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...