Demirtaş'tan erken seçim açıklaması

Demirtaş'tan erken seçim açıklaması

Politika Haberleri

Selehattin Demitaş 'Siyasetin önünü açan Cumhurbaşkanı destek görür' dedi

nbsp;Seçimlerde aday olan milletvekilleri ile gerçekleşecek toplantı öncesinde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Selahattin Demirtaş, koalisyon tartışmalarına dair, 'Önümüzdeki dönem koalisyon tartışmaları yaşanacak. Bizler parlamentoda sıkı bir muhalefet yapmaya hazırlanıyoruz.' dedi.

Demirtaş, seçim gündemine ilişkin şunları söyledi:

Türkiye'nin aydın geleceği açısından doğru okumayı yapmamız şart. Umarım AK Parti yetkilileri de sonuçları doğru değerlendirecektir.
nbsp;
Bizler büyük bir başarı elde etmiş olmanın verdiği sevinçle daha yüksek oranda sorumluluk yüklendiğimizin farkındayız. nbsp; Başkanlık sistemi Türkiye'nin bugünkü koşullarında uygulanamaz. nbsp;

İMRALI İÇİN BAŞVURU YAPILACAK

Heyetimiz İmralı'ya gitmek için başvuru yapacak.
nbsp;
Umarım AK Parti, doğru değerlendirme yapar. Atılması gereken konularda iç sorunlara değinirse iyi olur. nbsp; Biz HDP olarak toplumun beklentisi olan barışı gerçekleştirmek için elimizi taşın altına koymaya hazırız.

BAYKAL GÖRÜŞMESİ

Cumhurbaşkanı milletvekilleri ile görüşebilir bunlar son derece doğal ilişkilerdir. Bütün bu tartışmaları parlamentoya mal etmek giderek açık bir tartışma yürütmek herkes için hayırlı olur. Bizim sayın Erdoğan'a karşı kişisel bir husumetimiz yok. Anayasayı askıya alan bir Cumhurbaşkanı bizim açımızdan her zaman eleştiri alacaktır.

"SIKI BİR MUHALEFET YAPMAYA HAZIRLANIYORUZ"

Önümüzdeki dönem koalisyon tartışmaları yaşanacak. Bizler parlamentoda sıkı bir muhalefet yapmaya hazırlanıyoruz. Böyle bir görev düşerse de görevi yapacak güce sahibiz ama halkın bize verdiği oy ve destek bunu getirmiyor.

Koalisyondan kormayalım, erken seçimden de korkmayalım. Biz koalisyonu ülkenin yararına görüyoruz.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...