Suç makinası çete lideri sonunda yakalandı!

Suç makinası çete lideri sonunda yakalandı!

YAŞAM Haberleri

3 cinayet, 3 yaralama, bir kaçırma, iki gasp suçundan aranıyordu.

Ankara'da 2014 yılında nakliye şirketi sahibi olan, bazı suç örgütleri ile bağlantılı olduğu öne sürülen Necati Ayyıldız'ın sokak ortasında 21 kurşunla öldürülmesi ile iki ayrı cinayet ve üç ayrı yaralama suçundan aranan çete lideri E.S. yakalandı.

E.S. ile birlikte 7 adet kaleşnikof tüfek, 6 adet tabanca, 3 el bombası, 7 çelik yelek ele geçirildi. Daha önce yapılan iki ayrı operasyondan kaçmayı başaran E.S. tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Ankara Emniyeti Cinayet Büro Amirliği ekipleri, geçen sene Altındağ'da gündüz vakti sokak ortasında motosikletli iki kişi tarafından kurşun yağmuruna tutularak öldürülen işadamı Necati Ayyıldız ile 2012 ve 2013'te işlenen iki ayrı cinayetle ilgili yeni bir operasyon düzenledi. Geçtiğimiz günlerde 4 kişinin tutuklandığı soruşturma kapsamında, bu kez de cinayeti işlediği öne sürülen çetenin lideri E.S.'nin Mamak'ta bir işyerinde gizlendiği bilgisine ulaşıldı.

Belirlenen adrese düzenlenen operasyonda çete lideri E.S. ve Y.İ. gözaltına alındı. Daha önce yapılan iki ayrı operasyondan kaçmayı başaran E.S. bu kez yakayayı ele verdi. E.S. ve Y.İ.'nin üzerinden iki adet ruhsatsız tabanca çıkarken, ikilinin İstanbul'dan çalıntı olduğu anlaşılan lüks bir ciple dolaştığı belirlendi. Cipe el konularak sahibine teslim edildi.

Milliyet

Suç makinası

E.S.'nin yönettiği çetenin son 3 yılda çok sayıda suça karıştığı belirlendi. E.S.'nin yönettiği çetenin, Ayyıldız cinayetinin yanı sıra 2012'de taksici HASAN Tolu ve 2013'te ise Emre Demir isimli kişilerin öldürülmesi ile 3 ayrı yaralama, 1 kaçırma, 2 silahlı yağma, tehdit, uyuşturucu satışı gibi 15 ayrı suç işlediği öne sürüldü. Öldürülen Eren Demir'in infaz edildikten sonra boş araziye gömüldüğü bildirildi.

E.S.'nin, Ayyıldız cinayetinin yanı sıra bu suçları işlemek ve azmettirmek suçlarından da arandığı ifade edildi.

Cephanelik çıktı

Operasyon kapsamında belirlenen adreslere düzenlenen baskınlarda ise bir cephanelik ortaya çıkarıldı. Aramalarda 7 adet kaleşnikof tüfek, 6 adet tabanca, 3 el bombası, 7 çelik yelek, bu silahlara ait 30 şarjör ve bine yakın mermi, 300 gram uyuşturucu madde, 2 adet tarihi eser, bir adet çalıntı lüks cip, 2 adet sahte kimlik ve 4 adet sahte plaka ele geçirildi.

Gözaltına alınan E.S. ve Y.İ. sorgulanmak üzere Ankara Emniyeti'ne götürüldü.

Kim azmettirdi?

Nakliye firması sahibi Necati Ayyıldız, geçen sene Siteler'de motosikletli iki kişinin düzenlediği silahlı saldırı 21 kurşunla öldürülmüştü. Cinayetin ardından başlatılan soruşturmada çete üyeleri M.D., Y.Y., M.B. ve D.K. tutuklanmıştı. Ayyıldız'ın Ankara'da faaliyet gösteren bazı suç örgütleriyle irtibatlı olduğu ve bu nedenle öldürülmüş olabileceği öne sürüldü. Cinayetin başka bir suç örgütü tarafından, E.S.'nin yönettiği çeteye "ihale" edildiği değerlendiriliyor.

Ayyıldız ve diğer iki cinayetin birbiriyle bağlantılı olduğunnu da değerlendirildiği öğrenildi. Polis şimdi de E.S. ve çetesinin ilişkili olduğu diğer suç örgütleri ve kişileri mercek altına aldı. Çete lideri E.S. ve Y.İ. sorgularının ardından sevkedildikleri mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...