12 Eylül’ün Başbakanı son yolculuğuna uğurlandı

Düzenleyen: / Kaynak: iha
12 Eylül’ün Başbakanı son yolculuğuna uğurlandı

YAŞAM Haberleri  / iha

12 Eylül 1980 Askeri Darbesi sonrasındaki dönemin başbakanlığını yapan ve 92 yaşında hayatını kaybeden Saim Bülend Ulusu, Teşvikiye Cami’nde düzenlenen cenaze töreniyle son yolcuğuna uğurlandı.

12 Eylül 1980 Askeri Darbesi sonrasında Milli Güvenlik Konseyi tarafından 44’üncü hükümeti kurmakla görevlendirilen 18’inci Başbakan Saim Bülend Ulusu, dün 92 yaşında hayatını kaybetmişti. Ulusu için bugün ilk tören Üsküdar Beylerbeyi’ndeki Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Deniz Eğitim ve Öğretim Komutanlığı’nda düzenlendi. Törene 1’inci Ordu Komutanı Orgeneral Ümit Dündar ve komutanlar katıldı. Burada yaklaşık 45 dakika süren törenin ardından Ulusu’nun cenazesi Teşvikiye Camii’ne götürüldü. Saim Bülend Ulusu için camide düzenlenen cenaze törenine eski Başbakan Mesut Yılmaz, İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul ve İzmir eski Valisi Nevzat Ayaz, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Bülent Bostanoğlu, emekli Orgeneral Çevik Bir, 1. Ordu Komutanı Orgeneral Ümit Dündar, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) eski Başkanı Bedrettin Dalan, işadamları Bülent Eczacıbaşı ve İnan Kıraç, Ulusu’nun kızı Nurgül Balkanoğlu, damadı Hasan Balkanoğlu, torunu ile sevenleri katıldı. Yoğun katılımın olduğu cenaze töreninde, Ulusu’nun kızı, damadı ve torunu taziyeleri kabul ederken, tabutu başında ise askerler nöbet bekledi.

“HER YÖNÜYLE BU MEMLEKETE ÇOK HİZMETİ OLAN BİR İNSANDI”

İstanbul ve İzmir eski Valisi Nevzat Ayaz, “Ben onun Başbakanlığı döneminde bakandım. Her yönüyle hakikaten vatana ve millete bağlılığı ile saygınlığı olan bir insandı. Paşamızı bir asker gibi mütalaa görmemek lazım. Kendileri hakikaten memleketini, milletini çok seven ve her yönüyle bu memlekete çok hizmeti olan bir insandı. Allah rahmet eylesin, bu değerli insanın ülkemizde herkes tarafından daima saygıyla anılacağını ifade etmek istiyorum” dedi.

İstanbul Valisi Vasip Şahin de, “Ben Bülend Ulusu’ya Allah’tan rahmet, yakınlarına da başsağlığı ve sabırlar diliyorum” ifadelerini kullanırken, Emekli Orgeneral Çevik Bir de, Ulusu’ya rahmet diledi.

Ulusu için öğle namazını müteakip cenaze namazı kılındı. Namazın kılınmasının ardından helallikler alınarak, dualar edildi. Daha sonra tabutun başına gelen tören mangası, cenazeyi alarak askeri cenaze aracına koydu. Ardından cenaze defnedilmek üzer Zincirlikuyu Mezarlığı’na götürüldü.

Düzenleyen:  - YAŞAM
Kaynak: iha
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...