Teröre karşı kentsel dönüşüm

Düzenleyen:
Teröre karşı kentsel dönüşüm

GÜNDEM Haberleri

Terör örgütünün saldırıları ve yol açtığı kaostan en çok etkilenen yerleşim birimlerinin başında Diyarbakır’ın Sur ilçesi geliyor.

Sinem Erciyas ANKARA
Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı, sokağa çıkma yasağı uygulanan şehirlerde yasakların kalkması ile birlikte zarar tespit ve temizlik çalışmalarının başlayacağını söyledi. Terör nedeniyle oluşan tahribatlara ilişkin konuşan Sarı, “Öncelikle bakanlık olarak, AFAD’la birlikte de olabilir, bir hasar tespit çalışması yapacağız. Binaların yaşanabilir durumda olup olmadığını tespit edeceğiz. Bu çalışmadan sonra da hasarlı binaların yıkımı ve temizliği yapılacak. Hasar tespit çalışmalarının tamamlanmasının ardından, tehlike arz eden binaların yıkımına geçilecek” dedi. Yıkımın ardından, mağdur vatandaşları geçici olarak bir yerde ikamet ettireceklerini kaydeden Bakan, “Daha sonra kentsel dönüşüm yoluyla bu vatandaşlarımıza bir hayat alanı sağlanacak. Bunu daha önce Van’da da yaptık, Hekimhan’da da yapıyoruz. Kentsel dönüşümle birlikte, terörün vurduğu o bölgelerde yaşayan vatandaşlar, daha yaşanabilir, altyapısı bitmiş, sosyal imkanları tamamlanmış, kaliteli bir hayata sahip olacak. Bölgedeki çarpık yapılaşma son bulmuş olacak” diye konuştu.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...