YGS başvuru kılavuzu internetten yayımlandı

Düzenleyen:
YGS başvuru kılavuzu internetten yayımlandı

EĞİTİM Haberleri

ÖSYM, başvuru süresi yarın başlayacak YGS ile ikinci aşama olan LYS'ye ilişkin tüm bilgileri içeren ÖSYS kılavuzunu internet sitesinden yayımladı.

ÖSYM, Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi (ÖSYS) kılavuzunu, "http://www.osym.gov.tr" internet sitesinden yayımladı.

ÖSYS başvuruları, 6-20 Ocak 2016 tarihlerinde yapılabilecek. İnternet aracılığıyla bireysel başvuru, 20 Ocak 2016 saat 23.59’da sona erecek. Ücret ödeme için son tarih ise 21 Ocak 2016 olarak belirlendi.

2016-ÖSYS başvuruları 2 aşamadan oluşacak. Birinci aşamada aday bilgilerinin ÖSYM Aday İşlemleri Sistemi'ne işlenmesi ve onay kodunun sisteme girilmesi, ikinci aşamada ise sınav veya sınavsız geçiş ücretinin yatırılması gerekiyor. 

Başvurular nasıl yapılacak?

Bir ortaöğretim kurumunda eğitime devam eden son sınıf düzeyindeki adaylardan okulları başvuru merkezi olanlar, başvurularını buraya yapacak. ÖSYM Aday İşlemleri Sistemi'nde geçerli fotoğrafı ve eğitim bilgisi bulunan adaylar, başvurularını bireysel olarak internet aracılığıyla https://ais.osym.gov.tr adresinden yapacak. 

Diğer tüm adaylar (kendi okulu başvuru merkezi olmayan son sınıf öğrencileri, açık lise öğrencileri, ÖSYM Aday İşlemleri Sistemi'nde geçerli bir fotoğrafı veya eğitim bilgisi bulunmayan/var olan eğitim bilgisinde değişiklik olan adaylar), başvurularını ÖSYM Sınav Koordinatörlükleri veya ÖSYM tarafından belirlenmiş başvuru merkezlerinin herhangi birinde gerçekleştirecek. 

Son 50 ay içerisinde herhangi bir başvuru merkezinde çekilmiş ve ÖSYM tarafından reddedilmemiş fotoğraf, geçerli kabul edilecek.

Adayların sınav, sınavsız geçiş ücretini ödeyerek ÖSYS’ye başvuru işlemini tamamladıktan sonra, bilgilerini ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden tanınan süre içinde kontrol etmeleri ve ÖSYS’nin diğer aşamalarında gerekebileceği için kayıt bilgilerinin bir dökümünü edinerek saklamaları istendi.

Düzenleyen:  - EĞİTİM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...