Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Davutoğlu'ndan Yunanistan'a esprili gönderme

/ Kaynak: İHA
Davutoğlu'ndan Yunanistan'a esprili gönderme

GÜNDEM Haberleri  / İHA

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Yunanistan Dışişleri Bakanı Dimitris Avramopulos ile düzenlediği ortak basın toplantısında esprili bir dille, "Bugün yine çok sembolik bir jest yaptı Dimitri. Atina'dan gelirken büyükelçimizi de uçağında getirdi. Yalnız, yine bir kriz çıkarabilirsiniz. Gelirken hava sahasını ihlal ettikleri bilgisi ulaştı. Duyduğuma göre dönerken de Yunan hava sahasını ihlal edecekmiş bizim büyükelçi" dedi.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Yunanistan Dışişleri Bakanı Dimitris Avramopulos ile ortak basın toplantısı düzenledi. Davutoğlu, yaptığı konuşmada, mesafeyi aşmak açısından sembolik bir hususu ifade etmek istediğini belirterek, misafirlerini ya Bakanlıkta ya da Dışişleri Bakanlığı Konutu'nda ağırladığını ama Dimitri'yi özellikle Ankara Palas'ta ağırladığını söyledi. Davutoğlu, "Birlikte, Atatürk ile Venizelos'un 27 Ekim 1930'da çektirdikleri resmi ve burada bir arada bulunuşlarını andık" dedi.
O dönemde atılan dostluk tohumlarının şimdi yeni bir dönemin güçlü işbirliğine dönüşeceğine işaret eden Davutoğlu, "Bugün yine çok sembolik bir jest yaptı Dimitri. Atina'dan gelirken Büyükelçimizi de uçağında getirdi. Birlikte geldiler, Yunan Dışişleri Bakanının uçağında bir Türk büyükelçi. Yalnız, yine bir kriz çıkarabilirsiniz. Gelirken hava sahasını ihlal ettikleri bilgisi ulaştı. Duyduğuma göre dönerken de Yunan hava sahasını ihlal edecekmiş bizim büyükelçi. Bu da dostluğumuzun bütün krizleri aşacak güçte olduğunu gösteriyor" şeklinde konuştu.
Yunanistan Dışişleri Bakanı Avramopulos ise, iki ülke arasındaki ilişkilerin geliştirilmesinin Türk ve Yunan halklarının yararına olacağını ifade etti. Türkiye ile Yunanistan'da diğer ülkelere örnek oluşturacak bir ilişki ağı kurmak istediklerini belirten Avramopulos, Yunanistan'ın AB sürecinde Türkiye'nin destekçisi olduğunu dile getirdi.

GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...