ABD'deki kar fırtınasında 31 kişi hayatını kaybetti

Düzenleyen: / Kaynak: AA
ABD'deki kar fırtınasında 31 kişi hayatını kaybetti

DÜNYA Haberleri  / AA

ABD'nin doğu yakası civarındaki kar fırtınası sonucu 31 kişi hayatını kaybetti

ABD'nin doğu yakası civarındaki kar fırtınası sonucu  31 kişi hayatını kaybetti.Yetkililer, cuma günü öğleden sonra başlayan  "Jonas" adı verilen kar fırtınasında meydana gelen ölümlerin büyük oranda kötü  hava şartlarından dolayı yaşanan trafik kazaları sonucu gerçekleştiğini  söyledi.Kar fırtınası sonucu ulaşım olumsuz yönde etkilerken, hafta sonu  tamamen kapatılan New York ve Washington D.C. metro servisi ise sınırlı şekilde  hizmet vermeye başladı.Ülkenin doğu yakası civarında bir çok eyalette  okullarda eğitime ara verildi. Devlet daireleri de olumsuz hava şartlarından  dolayı hizmet veremiyor. 
 
    Beyaz Saray ve Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, hava  şartlarından dolayı günlük basın toplantısı yapılmayacağını  bildirildi.Washington D.C. Belediye Başkanı Muriel Bowser de kar  fırtınasının temizlenmesinin günler süreceğini söyledi. Bowser, MSNBC televizyon  kanalında Sabah programına katılarak, yaşanan kar fırtınasını "Tarihi bir an"  olarak tanımladı.
 
    Belediye Başkanı Bowser, "Geride kalanları temizlememiz yaklaşık  olarak birkaç günümüzü alacaktır" dedi.Fırtına nedeniyle 11 eyalette  olağanüstü hal ilan edilmiş, yaklaşık 10 bin kadar uçuş iptal edilmişti.  Meteoroloji uzmanları, "Jonas"ı bugüne kadar bölgede yaşanan en büyük kar  fırtınalarından biri olarak tanımlamıştı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...