Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

İsrail Kudüs'te Filistinlilere ait 2 evi yıktı

Düzenleyen:
İsrail Kudüs'te Filistinlilere ait 2 evi yıktı

DÜNYA Haberleri

İsrail makamlarının Doğu Kudüs kentinde ruhsatı olmadığı gerekçesiyle Filistinlilere ait 2 evi yıktığı bildirildi.

AA muhabirine konuşan Doğu Kudüs’ün kuzeyindeki Şuafat beldesinde yıkılan evin sahibi Kifaye er-Rişk, sabah saatlerinde evine gelen İsrail polisinin kendilerini evlerinden zorla çıkardığını belirterek, polislerin yanlarında getirdikleri köpekleri üzerilerine saldırttığını ifade etti.

Polislerin yakınları ve komşularını darp ettiğini ve biber gazı sıktığını kaydeden Rişk, belediye ekiplerinin evlerini buldozerle yıkmadan önce elbiselerini dışarıya fırlattığını söyledi.

Rişk, 19 kişi yaşadıkları evlerini 15 yıl önce inşa ettiklerini aktardı.

Rişk, İsrailli yetkililerin, evlerini ruhsatsız olduğu gerekçesiyle yıktığını söylemesine rağmen yıkımın gerçek nedeninin evinin güzergahından Yahudi yerleşimciler için yapılması planlanan yol olduğuna dikkati çekti.

Görgü tanıkları, İsrailli yetkililerin Doğu Kudüs’ün güneydoğusundaki Cebelu’l-Mukabbir beldesinde de Filistinlilere ait yapımı süren bir evi ruhsatsız olduğu gerekçesiyle yıktığını kaydetti.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...