Erdoğan'dan hainlere net mesaj: Dünyayı sizin de başınıza yıkarız!

Düzenleyen:
Erdoğan'dan hainlere net mesaj: Dünyayı sizin de  başınıza yıkarız!

GÜNDEM Haberleri

“Devlet içinde paralel yapı oluşturmak isteyenlere nasıl dünyayı dar ediyorsak, özerklik diyerek devlet kurmaya çalışanların dünyalarını da başlarına yıkarız.”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeni anayasanın milli olması gerektiği belirterek, “Gelin darbecilerin değil bizatihi bu milletin, onun temsilcilerinin yaptığı bir anayasayı bizden sonraki nesillere armağan edelim” dedi. “Yeni Anayasa İçin Hep Birlikte” temalı programda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, halkın yeni anayasaya sahip çıktığını belirterek şunları kaydetti: “Millet kendi meselesi olan yeni anayasa talebine kendisini temsil eden sivil toplum kuruluşları aracılığıyla sahip çıkıyor. Bugüne kadar kurulan anayasaların hepsi ithaldir, yerli değildir. İthal ürünlerle yönetildik, ithal mantıklar bize hakim oldu. Şimdi biz yerliye ve milliye dönmeliyiz. Bu yeni anayasa, ruhuyla, diliyle, yöntemiyle milletimizin birikimini, kültürünü, tarihini, özlemlerini yansıtan bir metin olmalıdır.”
 BAŞKANLIK:  Şu yanlışı peşinen düzeltmek istiyorum. Başkanlık sistemi, Tayyip Erdoğan’ın kişisel meselesi değildir. Benim bu konuyu gündeme getirmem, Türkiye’nin hedeflerine ulaşabilmesi için böyle bir yönetim sistemine sahip olması gerektiğine olan samimi inancımdan kaynaklanıyor. Mevcut sistemimiz bir anormallik halidir. Hem seçilmiş başbakan hem seçilmiş cumhurbaşkanıyla bu sistemin yürümesi fevkalade güçtür. Hadi bugün biz aynı siyasi gelenekten gelen, uzun yıllar mesai arkadaşlığı yapmış Cumhurbaşkanı ve Başbakan olarak uyum içerisinde çalışıyoruz ama aynı siyasi gelenekten gelmemiş bir cumhurbaşkanıyla da ben çalıştım. Ne getirdiğini ne götürdüğünü biliyorum. Damdan düştüm, biliyorum. Bunu biz rahmetli Özal’da, Demirel’de görmedik mi? Gördük. Nasıl birbirlerine saldırılar olduğunu görmedik mi? Gördük. Biz bunlardan ders çıkarmayacak mıyız? Çıkarmamız lazım. Başkanlık konusunda benim teklifim, kararın milletimize bırakılmasıdır. Nihai kararı vekiller değil, asil olan millet vermelidir.
 PKK’YA:  Yeni anayasa ve başkanlık sistemi, bir kısım kesimler tarafından üniter yapı, ülke bütünlüğü ve milli birlikle ilişkilendirilmeye çalışıldı. Halbuki biz ne diyoruz? Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet. Adı ve söylemi ne olursa olsun hiçbir devlet, paralel devlet veya paralel yapı bunlara izin vermeyiz, veremeyiz. Nasıl, sözde ‘cemaat’ adı altında devlet içinde bir paralel yapı oluşturmak isteyenlere dünyayı dar ediyorsak, ‘özerklik’ adı altında, ‘öz yönetim’ adı altında devlet içinde devlet kurmaya çalışanların da dünyayı başlarına yıkarız bunun böyle bilinmesi lazım.”

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...