Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Olimpiyatlarda ilk kez 6 Türk maratoncu yarışacak

/ Kaynak: İHA
Olimpiyatlarda ilk kez 6 Türk maratoncu yarışacak

SPOR Haberleri  / İHA

Rio Olimpiyatları Maratonu'na Türkiye, tarihte ilk kez 6 atletle katılacak.

Rio 2016 Olimpiyat Oyunları’nda Türkiye’yi temsil edecek sporcular birer birer belli olurken, atletizmde maraton kontenjanı altı ay öncesinden doldu. Oyunların en prestijli dallarının başında gelen maratonda Türkiye, her ülkeye ayrılan en yüksek kontenjan olan altı kişiyi geçen hafta Dubai Maratonu’nda gelen sonuçlarla doldurdu. Olimpiyata katılım barajı olan erkeklerde 2:19:00, kadınlarda ise 2:45:00’lik derecelerin altına inen 6 Türk sporcu Rio’daki dev yarışa rezervasyon yaptırdı. 2015 yılında barajı geçen Sultan Haydar, Serkan Kaya, Nilay Esen Ersun ve Bekir Karayel’e Ercan Muslu ve Meryem Erdoğan da eklendi. Böylece Türkiye tarihinde ilk kez altı kişiyle maraton takımı oluşturdu.

BAŞKAN ÇİNTİMAR MUTLU
Eski bir maratoncu olarak bu başarıdan büyük mutluluk duyduğunu belirten Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar, amaçlarının Olimpiyatlarda da büyük dereceler koşmak ve mümkün olan en yüksek finiş derecelerine ulaşmak olduğunu, bunun için sporcularının önümüzdeki altı ayı yoğun bir antrenman ve hazırlıkla geçireceğini ifade etti.
Türkiye, erkeklerde ilk kez 1948’de Şevki Koru, kadınlarda ise 1996’da Serap Aktaş ile temsil edildiği Olimpiyat Oyunları maraton müsabakasında toplam 21 kez temsil edildi. Biri erkek dört sporcunun koştuğu 2012 Londra ve üç atletin katıldığı 1984 Los Angeles Oyunları, Türkiye’nin daha önceki en yüksek katılımıydı. Ancak Rio 2016 altı atletle atletizmde yeni bir rekor olarak kayda geçecek. Olimpiyatlarda yarışan maratoncular arasında Türkiye adına en iyi sonuçlara erkeklerde 1968 Meksiko City Oyunları’nda dördüncü sırayı elde eden İsmail Akçay, kadınlarda ise 1996 Atlanta’da 23’üncü olarak yarışı tamamlayan Serap Aktaş imza atmıştı.

İKİNCİ KEZ YARIŞACAKLAR
Öte yandan Bekir Karayel ve Sultan Haydar, Londra’dan sonra ikinci kez Olimpiyat vizesi aldı. Bekir ve Sultan, Rio’da yarıştıkları takdirde daha önce İsmail Akçay, Hüseyin Akbaş, Mehmet Terzi ve Ahmet Altun gibi büyük maratonculardan sonra bu başarıya ulaşan beş ve altıncı isim unvanını alacak. Türkiye’nin Olimpiyat barajı geçen maratoncuları ve dereceleri şöyle: 

Sultan Haydar: 2:24:44 (Dubai Maratonu 2015)
Nilay Ersun Esen: 2:37:09 (Hamburg Maratonu 2015)
Meryem Erdoğan: 2:38:46 (Dubai Maratonu 2016)
Bekir Karayel: 2:16:06 (Londra Maratonu 2015)
Serkan Kaya: 2:17:27 (Frankfurt Maratonu 2015) 

SPOR
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...