Usta işi formül

Düzenleyen:
Usta işi formül

SPOR Haberleri

Finansal sıkıntı yaşayan kulübü toparlamaya çalışan Usta, gidenlerin yıllık ücretlerinden kurtuldu, yenileri bedavaya getirdi

Trabzonspor’un yeni başkanı Muharrem Usta, göreve gelir gelmez kulübün içinde bulunduğu ekonomik sıkıntıları ince hesaplarla gidermeye başladı. Başkan Usta ara transferde 3 futbolcuyla yollarını ayırırken, 3 oyuncuyu da takıma kazandırdı. Mali kriz yaşayan bordo-mavili kulüp, bu transfer operasyonu sonrası 1 milyon avro kâr edince Muharrem Usta ne kadar başarılı bir iş adamı olduğunu da ortaya koydu. Usta’nın ilk icraatı geldiği günden itibaren sıkıntı yaşatan Stephane Mbia için bulduğu formül oldu. Sürekli huzursuzluk çıkaran Kamerunlu oyuncuyu Çin’e 4 milyon avroya satan Usta, Mbia’nın yıllık 2.6 milyon avroluk ücretinden de kulübü kurtarmış oldu. 
Bosingwa indirimli geldi
Kadroya katılan iki yerli yıldız Muhammet Demir ve Güray Vural’ın maliyeti de gidenlerün ücretleri hesaplandığında Trabzonspor’a yük olmadı. Takas yoluyla gönderilen futbolcular ile Mbia’nın yıllık kazancından kurtulan Başkan Muharrem Usta’nın bir diğer ‘ince’ hareketi ise Bosingwa’yı takıma indirimli olarak geri getirmesi. Sezon ortasında sözleşmesi feshedilen Portekizli oyuncu takıma yeniden kazandırılırken, 1,6 milyon avro olan yıllık ücreti ise ikna yoluyla 1 milyon avroya indirildi. Trabzonspor bu başarılı operasyon sayesinde takımda oynamayan ancak yıllık ücretleri ödenen Alper ve Soner ile sürekli kriz yaşatan ve senede 2.6 milyon avro alacak olan Mbia’dan kurtuldu. Üstüne de Mbia’dan 4 milyon avro bonservis ücreti alan Trabzonspor, takıma güç katacak yeni isimler için ise para harcamamış oldu. 

GİDENLERDEN 6.3 MİLYON €
Alper Uludağ:     400 bin €
Soner Aydoğdu:     600 bin €
Stephane Mbia:     5.3 milyon €
GELENLERE 5.6 MİLYON €
Muhammet Demir:     3.9 milyon €
Güray Vural:    700 bin €
Jose Bosingwa:    1 milyon €
Not: Yıllık ücret ve bonservis
birlikte hesaplanmıştır.

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...