Almanya'da Türk derneğine saldırı

Almanya'da Türk derneğine saldırı

DÜNYA Haberleri

Almanya'da Avrupalı Türk Demokratlar Birliği (UETD) Essen şubesine kimliği belirsiz kişi yada kişilerce taşlı saldırı düzenlendi.

Essen Başkonsolosu Mustafa Kemal Basa ile UETD Genel Başkanı Süleyman Çelik saldırı sonrası UETD Essen şubesini ziyaret ederek incelemede bulundu.
UETD Genel Başkanı Çelik, "Bütün Avrupa ülkelerinde Türkiye'nin neresinden gelirse gelsin, hangi etnik kökene sahip olursa olsun Avrupa'da yaşayan vatandaşlarımız barış ve huzur içinde yaşıyor. Bunların amaçları bizim huzurumuzu bozarak aramızdaki dayanışmayı ortadan kaldırmak ve kutuplaştırmak. Bizler buna müsade etmeyeceğiz" dedi.
Alman yetkililerin dernek ve camilere yapılan bu saldırılara duyarlı olması ve faillerini bir an önce yakalamasını isteyen Çelik, milyonları aşan Türk toplumunun burada barışına ve huzuruna yapılan saldırılara duyarsızlık gösterildiği taktirde, bu saldırıların daha da artacağı uyarısını yaptı.
Essen Başkonsolosu Basa da burada Alman güvenlik güçlerine büyük görevler düştüğünü belirterek, "55 yıldır burada yaşayan, bu ülkenin ekonomik ve sosyal hayatına çok büyük katkılarda bulunan Türk toplumunun vergi verdiği, vatandaşı olduğu bir ülkede güvenlik ve adalet bekleme hakkına sahiptir. Bu tür olayların tekrarlanmasının engellenmesi Alman dostlarımızın sorumluluğu altındadır. Biz de bu olayların devlet olarak takipçisiyiz" diye konuştu.
UETD Essen Şubesi Başkanı Dursun Baş ise Başkonsolos Basa ve UETD Genel Başkanı Çelik'e olayla ilgili bilgi verdi.
Geçtiğimiz günlerde UETD Leverkusen şubesi de benzer şekilde taşlı saldırıya uğramıştı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...