Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Yöneticinin yıllık maaşı 750 bin TL

Düzenleyen:
Yöneticinin yıllık maaşı 750 bin TL

Ekonomi Haberleri

Türkiye'de büyük şirketlerin üst düzey yöneticilerinin yıllık kazancı 750 bin TL'yi bularak, Avrupa'daki emsallerini yakaladı

Uzun yıllardan bu yana batı ülkelerindeki emsallerinin oldukça gerisinde kalan Türkiye’deki üst düzey yönetici ücretleri, artık Avrupa ile yarışır hale geldi. Poyraz Danışmanlık tarafından hazırlanan "Türkiye’de Ücretler 2015 Raporu" yayımlandı. Raporda, büyük kuruluşlardaki üst düzey yönetici ücretlerinin yıllık ortalama 750 bin lirayı geçtiği ifade edildi. Poyraz Danışmanlık kurucusu Ali İhsan Poyraz, Türkiye’de yönetici kademesindeki bütün çalışanların ortalama brüt maaşlarının 226 bin liraya yükseldiğini belirtti. Poyraz, "Bu rakam üst düzey yöneticilerde 750 bin lirayı geçti. Gelişmiş şirketlerde ortaya çıkan bu ücretlerin, Avrupa ile kıyaslanabilir seviyeler olduğunu söyleyebiliriz. Önceden Avrupa’da çok daha yüksek ücretler vardı ancak şimdi biz o seviyeleri yakaladık. Bazı meslek gruplarındaki ücretler, Türkiye'de Avrupa'dan daha pahalı. Mesela büyük şirketlerde Türkiye’de pazarlama direktörleri yıllık 100 bin avro alırken, Avrupa’da 70-80 bin avroya aynı işi yapan yönetici bulmak mümkün" ifadelerini kullandı.

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...