Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

AP: PKK'nın barikat ve hendekleri kabul edilemez

Düzenleyen:
AP: PKK'nın barikat ve hendekleri kabul edilemez

DÜNYA Haberleri

Avrupa Parlamentosu (AP) Türkiye Raportörü Kati Piri, saldırılarını kınadığı terör örgütü PKK'nın AB terör örgütleri listesinde tutulmaya devam etmesi gerektiğini söyledi. Piri, Barikatlar ve hendekler kabul edilemez" dedi.

Hollandalı Sosyalist AP Üyesi Kati Piri, AA muhabirine yaptığı  açıklamada, bu aşamada önceliğin örgütün derhal silahları bırakmasına verilmesi  gerektiğini belirtti.

 
AP Türkiye Raportörü Piri, "PKK, Avrupa Birliği terör örgütleri  listesinde ve ölümcül saldırılar düzenlediği bir zamanda bu listeden  çıkarılmasının doğru olduğunu sanmıyorum" dedi.
 
PKK'nın şiddete dönmesini, güvenlik güçleri ve sivillere dönük  saldırıları kınadığını belirten Piri, "Barikatlar ve hendekler kabul edilemez"  ifadesini kullandı.
 
Demokratik toplumlarda şiddet olaylarıyla barışçıl eylemleri  birbirinden ayırmanın önemine işaret eden Piri, bu çerçevede akademisyenler,  öğrenciler veya herhangi bir grup vatandaşın, ülkelerinde olan biten şeylerle  ilgili özgürce ve bir kısıtlama olmaksızın fikir beyanında bulunabilmesinin de  önemli olduğunu kaydetti.
 
Türkiye'nin her ülke gibi terörle mücadele halkına sahip olduğunu  belirten Piri, bunu yaparken, güvenlik operasyonlarının orantılı, hedefe dönük  olması ve insan hakları standartlarına uygun şekilde yapılması gerektiğini ifade  etti.
 
Kati Piri, Kürt meselesinin askeri çözümü olmadığını belirterek çözüm  sürecine dönülmesini istedi.
 
Piri, 27 Ocak'ta Avrupa Parlamentosu'nda düzenlenen AB, Türkiye ve  Kürtler Konferansındaki konuşmasına da, Diyarbakır'a gittiği zaman, hendekler,  barikatlar gördüğünü belirterek, "Muazzam bir silahlanma söz konusu. Tüm bunlar  nereden geliyor? Beni şaşkınlığa uğrattı. Olayı bir bütün olarak ele almak  gerekiyor. Hükümet buna suskun mu kalmalı?" demişti.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...