Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

İngiltere 9 yılda 3 bine yakın genç sığınmacıyı sınır dışı etti

Düzenleyen: / Kaynak: AA
İngiltere 9 yılda 3 bine yakın genç sığınmacıyı sınır dışı etti

DÜNYA Haberleri  / AA

İngiliz hükümeti, 2007-2015 yılları arasında 3 bine yakın genç sığınmacıyı "tehlikeli" olarak değerlendirilen Afganistan, İran, Irak, Libya ve Suriye'ye geri gönderdi.

İçişleri Bakanlığı geçen yılın kasım ayında, son 9 yılda Afganistan, İran, Irak, Libya ve Suriye'ye toplamda bin 40 gencin geri gönderildiğini açıklamıştı. Ardından İngiltere'de ana muhalefetteki İşçi Partisi'nin Milletvekili Louise Haigh'in verilere dair sorusu üzerine bakanlık, rakamları yeniden düzenlenerek yayımladı.

Hükümetin yeni verilerine göre, 2007-2015 döneminde Afganistan'a 2 bin 18, Irak'a 657, İran'a 68, Libya'ya 4 ve Suriye'ye bir olmak üzere, toplamda 2 bin 748 genç sığınmacı sınır dışı edildi. Böylece, bakanlığın kasım ayında yayımladığı verileriyle son verileri arasında yüzde 164'lük farklılık yaşandığı ortaya çıktı. Veriler, ülkeye 18 yaşından küçükken refakatsiz olarak ulaşan ve iltica başvurusu yapanları kapsıyor.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...