Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Rusya ile olan krizi vatandaşa yaradı!

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Rusya ile olan krizi vatandaşa yaradı!

Ekonomi Haberleri  / İHA

Rusya’da 20 dolardan satılması için yapılan binlerce içleri kürklü deri şapkanın, gümrükten geri çevrilmesi sonucu Eskişehir’de tanesi 5 liradan pazarda satılması vatandaşlara yaradı.

Rusya ile yaşanan kriz sonrasında gümrükten dönen bir çok ürün arasında deri mamulleri de bulunuyor. Rusya’ya gönderilmek için yapılan binlerce içi kürk veya kumaş kaplı deri şapka gümrükten geri dönünce, imalatçı elinde kalan ürünleri vatandaşın yararlanmasını için pazarcı esnafına verdi. Eskişehir’de Çarşamba günleri kurulan ve özellikle kadınların yoğun ilgi gösterdiği semt pazarında satılan deri ve kürklü şapkalar adeta kapış kapış gitti. Rusya’da 20 dolar civarında satılması beklenen ve Türkiye’de mağazada 60 liranın üzerinde satışı olan şapkaları 5 lira olarak gören vatandaşlar fırsatı kaçırmadı.

Şapkaların Rusya için yapıldığını belirten Pazarcı Ayhan Çelikel, “Rusya’dan geri dönen mallar bunlar. Pazarda 5 liraya dağıtıyorum. Değeri 60 liraya kadar çıkabiliyor. İçinde kürk şapkalar. Bunlar Rusya’ya sipariş yapılmış. Gümrükten geri dönünce firma sahipleri bize verdi. Biz de 5 liraya satıyoruz. Halka hizmet oluyor. Bu şapkalar Rusya’daki fiyatı 20 dolar civarında” diye konuştu.

Şapkaları inceleyen vatandaşlar ise, fiyatta memnun olduklarını dile getirerek, “Şapkalar kaliteli. Bu fiyata bulunması imkansız. Deri şapkayı 5 liraya kimse vermez. Alan arkadaşlarımızda memnun kalmış” dedi.

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...